HDZ podnosi ustavnu tužbu protiv objave registra branitelja

Autor: Agencija VLM , 30. siječanj 2013. u 12:56
Josip Đakić (Foto: Boris Scitar/PIXSELL)

HDZ je prikupio trećinu potpisa saborskih zastupnika te će Ustavnom sudu uputiti zahtjev za preispitivanjem ustavnosti objave registra branitelja.

HDZ je prikupio trećinu potpisa saborskih zastupnika te će Ustavnom sudu uputiti zahtjev za preispitivanjem ustavnosti objave registra branitelja. Potvrdio je to novinarima HDZ-ov Josip Đakić dodajući kako očekuje da će ustavna tužba polučiti određene rezultate. Kao predsjednik Odbora za veterane kaže da učestalo prima dopise branitelja koji govore o problemima s kojima se susreću nakon objave registra, no nije želio o konkretnimm slučajevima. Nije zabrinut ni zbog činjenice da neki predmeti čekaju duže vrijeme dok ne dođu na dnevni red Ustavnog suda.

'Neki postupci traju dugo a neki su kratki, pa tako ćemo mi imati prostora da kao zastupnici apeliramo na Ustavni sud da požuri s odlukama jer je riječ o vrlo škakljivoj temi koja nekim ljudima sigurno zagorčava život', rekao je Đakić. Bivši ministar branitelja Tomislav Ivić ponovio je kako je HDZ otpočetka navodio da Ustav RH jamči zaštitu podataka svih građana, što je objavom registra prekršeno. Uvjeren je da će Ustavni sud donijeti odluku kako je objava registra protuustavna.

'Možete misliti u kakvoj su situaciji branitelji koji žive u susjednim državama a čiji je ratni put objavljen', zaključio je Ivić.

Komentirajte prvi

New Report

Close