HDZ-ovac Ante Galić novi predsjednik drniškog Gradskog vijeća

Autor: Poslovni.hr/Hina , 12. lipanj 2013. u 17:19
Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL

Novi predsjednik Gradskog vijeća Drniša je Ante Galić, a dopredsjednik Ante Pleadin, obojica iz HDZ-a

Novi predsjednik Gradskog vijeća Drniša je Ante Galić, a dopredsjednik Ante Pleadin, obojica iz HDZ-a, odlučeno je na današnjoj konstituirajućoj sjednici drniškog Gradskog vijeća.

HDZ je na proteklim lokalnim izborima osvojio većinu u Gradskom vijeću i toj je stranci pripalo 10 od 16 vijećničkih mjesta, pa nakon osam godina HDZ ponovo ima potpunu vlast u Drnišu – gradonačelnika i većinu u predstavničkom tijelu.

Konstituirajućoj sjednici Gradskoga vijeća, koju je otvorila predstojnica Ureda državne uprave Šibensko-kninske županije Edita Grubišić, nazočili su svi vijećnici, a uz njih i gradonačelnik Josip Bogonja (HDZ) i njegov zamjenik Nikola Lovrić (HDZ).

Novi drniški vijećnici iz redova HDZ su Ante Galić, Ante Pledain, Ivan Mihaljević, Ljerka Kradža Lapić, Petar Abramac, Frane Marin, Jure Ivić, Josip Lucić, Zoran Bitunjac i Zvonimir Skelin.

Dvoje je vijećnika s liste koalicije HNS-SDP, Vlatka Duilo i Marin Malenica, s liste HSP Ante Starčević-DC vijećničko je mjesto izborio Ivica Rajčić, HSLS-ov vijećnik je Ivica Kosor, Miro Matijaš vijećnik je nezavisne liste Loza, a Marko Eraković vijećnik s liste HSS–a kao predstavnik srpske nacionalne manjine

Uz zahvalu vijećnicima na izboru, novi predsjednik Gradskoga vijeća Ante Galić kazao je kako svoju novu dužnost smatra časnom i odgovornom, kao što je časna i odgovorna i dužnost gradskog vijećnika.

"Naša je zadaća raditi na dobrobit našega grada i naših sugrađana savjesno i odgovoreno te svojim idejama i sposobnostima učiniti sve u okviru naših ovlasti kako bi Grad Drniš učinili ugodnim i poželjnim za život, na ponos svih žitelja drniškoga kraja", poručio je Galić.

Ovo je inače jedan od najmlađih saziva drniškog Gradskog vijeća u kojem najstariji vijećnik ima 56 godina, a najmlađi 29. U vijeću sjede tek dvije žene.

Komentirajte prvi

New Report

Close