HDZ-ova mlada načelnica mora odmah vratiti 72.000 eura!

Autor: Poslovni.hr , 06. veljača 2020. u 12:02
Foto: Ivo Cagalj/PIXELL

Anita Nosić kupila je stan uz poticaje od 1768 kuna koje joj mjesečno plaćaju porezni obveznici.

Umjesto u stanu živi u kući s bazenom. Iz Ministarstva graditeljstva su potvrdili za 24 sata da je prekršila zakon i idu odmah u naplatu cijelog kredita, piše Ivan Pandžić.

Mlada načelnica općine Lovreć Anita Nosić (HDZ) ipak neće izigrati zakon bez posljedica. Nakon što su 24sata otkrila da je kupila stan u Zagrebu uz državnu subvenciju, a da u njemu uopće ne živi, reagiralo je Ministarstvo graditeljstva.

Službeno su potvrdili za 24 sata da će APN preko kojeg su isplaćeni poticaji odmah pokrenuti postupak naplate kredita u cijelosti, ali i vraćanje isplaćenih subvencija.

– APN će  obavijestiti banku da se radi o kršenju zakona o subvencioniranju stambenih kredita za mlade u kojem jasno stoji da je obveza prijaviti se na adresi u roku trideset dana. Banka je sukladno zakonu dužna naplatiti kredit u cijelosti, a potom u roku od 30 dana vratiti cijeli iznos subvencije APN-u, odnosno u državni proračun – kažu u Ministarstvu.

Nosić inače živi u Lovreću, u očevoj vili s bazenom, a ne u Zagrebu. Rekla je novinarima 24 sata da je stan kupila u Zagrebu uz poticaje kako bi imala gdje biti kada poslovno dolazi u Zagreb. To nije funkcija subvencioniranja kredita. Nosić je inače digla kredit od 80.000 eura za stan od 57,4 kvadratna metra korisne površine(sa spremištem i lođom). Porezni obveznici joj plaćaju pola rate kredita već dvije godine, a plaćali bi još dvije godine da novinari nisu otkrili ovu malverzaciju. Dosad je iz proračuna za subvenciju otišlo oko 46.000 kuna. Ostatak glavnice kredita je 72.000 eura. Sada će joj odjednom doći na naplatu. Ako ne plati, stan plijeni HPB koji je odobrio kredit.

Komentari (8)
Pogledajte sve

*lapad i RedHat, mala nosićka je iz lovreća u imotskoj krajini. tj splitsko dalmatinskoj županiji inaće mjesto ponosnih i čvrstih ljudi a sada zaboravljeno i demografski devastirano kao i cijelo dalmatinsko zaleđe …


Ovo je sitna ribica iz istre.
Treba otkriti krupne IDS ribe i sve njihove malverzacije u zadnjih 30 godina.

Kakve veze sad ima Istra i IDS s ovim? Uvijek se nastoji kriminal njihovih iskoristiti kao opravdanje za kriminal naših i onda se tako natjecanje u kriminalu nastavlja do unedogled.

Ovo je sitna ribica iz istre.
Treba otkriti krupne IDS ribe i sve njihove malverzacije u zadnjih 30 godina.

“Mlada općinska načelnica je, inače, kupila stan u susjedstvu drugog čovjeka HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića u naselju u Španskom. Brkić je bio pod istragom da joj je nezakonito presretao komunikaciju, ali od optužnice su nakon istrage odustali. Nosić je, podsjetimo, jedna od četiri žene zbog kojih je DORh bio otvorio istragu protiv Milijana Brkića i njegovog brata Joze. Sumnjičili su ih da su im nezakonito presretali komunikaciju, ali na kraju su odustali od optužnice jer nijedna od tih žene nije se smatrala oštećenom.”
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/preokret-mlada-hdz-ova-nacelnica-ostaje-bez-72000-eura-gubi-mandat-a-riskira-i-kaznenu-prijavu/9944785/

Tko zna, možda je i zaslužila. Barem što se tiče Vasilija Vasje.

New Report

Close