HDZ-ov plan za Brod – gospodarski razvitak, ekologija i sveučilište

Autor: Agencija VLM , 26. travanj 2013. u 09:45
Jurica Galoić/PIXSELL

Program je predstavio Dragan Jelić, kandidat HDZ-a, HSP-a AS i HSLS-a za gradonačelnika Slavonskog Broda.

U slavonskobrodskom hotelu "Savus" Hrvatska demokratska zajednica, Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević i Hrvatsko socijalno-liberalna stranka predstavile su danas svog kandidata za gradonačelnika, Brođanina Dragana Jelića. Uz Jelića po prvi puta su predstavljeni i kandidati za mjesta zamjenika gradonačelnika, a to su Robert Čabraja (HDZ), kojeg kandidiraju na mjesto zamjenika gradonačelnika za društvene djelatnosti i Katica Golubičić (HSP AS) za mjesto zamjenika gradonačelnika za gospodarstvo.

Kandidat za gradonačelnika Dragan Jelić predstavio je svoj izborni program koji se sastoji od tri osnovna pravca, a to su: poticanje gospodarskog razvitka grada, rješavanje dugogodišnjeg problema onečišćenja zraka iz bosanskobrodske rafinerije nafte i osnivanje sveučilišta u Slavonskom Brodu. Dragan Jelić diplomirani je inženjer strojarstva, a trenutno završava i poslijediplomski studij ekonomije u Osijeku. Oženjen je i otac troje djece. U svojoj karijeri ima više uspješno realiziranih projekata za Brodsko-posavsku županiju, među kojima ističe razvitak CTR-a, Razvojne agencije Brodsko-posavske županije u respektabilnu razvojnu agenciju s 10 zaposlenih, milijune kuna privučenih potpora iz EU fondova i realiziran projekt Regionalnog centra za biotehnološka istraživanja i razvoj.

Gospodarski razvitak grada vidi kroz aktiviranje poslovne zone Kolonija, završetak infrastrukture i aktiviranje poduzetničke zone Bjeliš zapad, izgradnju logističko-distribucijskog centra, Tehnološkog parka, izgradnju nove zgrade Poduzetničkog inkubatora i Centra za kompetencije za obnovljive izvore energije. Slavonski Brod želi učiniti poželjnom lokacijom za strana i domaća ulaganja. Glavni problem Brođana – onečišćenje zraka, riješio bi uključivanjem u Operativni program zaštite okoliša i uspostavio bolju suradnju s vlasnicima rafinerije, te uspostavio aktivniju suradnju s Ministarstvom zaštite okoliša RH i institucijama u BiH, te udrugama za zaštitu okoliša u Slavonskom Brodu i okolici.

Osnivanje sveučilišta u Slavonskom Brodu provelo bi integriranjem svih visokoškolskih ustanova koristeći iskustva drugih gradova, aktiviranjem projekta izgradnje sveučilišnog kampusa na zemljištu pokraj Srednje škole "Matija Antun Reljković" ili u Naselju "Andrija Hebrang", te pokretanjem inicijative za izgradnju novog studentskog doma i hostela na raspoloživim lokacijama u gradu.

Komentirajte prvi

New Report

Close