HDZ osuđuje Milanovićevu izjavu, traži ostavku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. ožujak 2013. u 14:45
Foto: Davor Javorović/PIXSELL

HDZ smatra da je Hrvat svaki dobronamjerni građanin Republike Hrvatske, bez obzira na nacionalnu ili vjersku opredijeljenost, rekao je general Mikolčević.

Članovi županijskog osječko-baranjskog i osječkog gradskog odbora HDZ-a najoštrije su danas osudili jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića koja, drže, ukazuje na njegovo razmišljanje da je u Hrvatskoj vođen građanski a ne Domovinski rat, a HDZ Brodsko-posavske županije zatražio je Milanovićevu neopozivu ostavku.

Jučerašnja izjava premijera Milanovića u kojoj je rekao i kako "Hrvatska nije Danska i Finska,…..koja nije imala građanski rat nikada", ukazuje na njegovo razmišljanje "da je u Hrvatskoj vođen građanski a ne Domovinski rat" je skandalozna, rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare županijskog i gradskog HDZ-a u Osijeku general u miru Mladen Mikolčević, član Generalskog zbora i potpredsjednik Nacionalnog odbora za branitelje HDZ-a. Zar "Milanović zaista zaboravlja na više od 15.000 poginulih u agresorskom ratu na Hrvatsku, na porušene gradove i sela i sve stradalnike," upitao je Mikolčević.

HDZ smatra da je Hrvat svaki dobronamjerni građanin Republike Hrvatske, bez obzira na nacionalnu ili vjersku opredijeljenost, rekao je general Mikolčević. Zamjerio je premijeru Milanoviću, ali i predstavnicima srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj što "nitko nije reagirao i osudio proslavu pravoslavnog Božića u Borovu Selu i Vukovaru gdje su se uz nadzor hrvatske policije kretali mladi s četničkim obilježjima". Problem je što ti mladi niti ne znaju što rade "jer u vrijeme srpske agresije na Hrvatsku većina nije bila ni rođena" rekao je. U tom kontekstu spomenuo je i uvođenje ćirilice, protiv koje, rekao je, "mi nemamo ništa, ali ne sada i ne u Vukovaru".

"Evidentno je da Milanović radije barata takvim izjavama nego da prizna da je stanje u Hrvatskoj vezano za gospodarstvo i socijalnu neimaštinu katastrofalno," rekao je Mikolčević.

Jučerašnju izjavu premijera Milanovića, koja je uslijedila kao odgovor na izjavu predsjednice HSP-a dr. Ante Starčević Ruže Tomašić na proslavi 23. obljetnice HDZ-a u Slatini, da "je ovo Hrvatska, a ostali da su gosti", osudili su i predsjednici osječko-baranjskog i osječkog HDZ-a Davorin Bubalović i Damir Kramarić. S konferencije za novinare u Slavonskome Brodu čelnik HDZ-ova povjerenstva za branitelje Damir Princip Milanovića je pozvao da podnese neopozivu ostavku.

"Mi, hrvatski branitelji, smatramo da bi naš premijer ipak trebao voditi računa o tome što govori u ime hrvatskih građana, jer nije izabran zato da ispravlja povijesne činjenice, već da ih uvažava vodeći računa o duševnim bolima onih koji su bili žrtve srbočetničke JNA i koji još uvijek nisu dobili svoju satisfakciju", rekao je Princip. Treba uvažavati i to da se više od 1500 branitelja vode kao nestali te da zločinci još uvijek nekažnjeni šeću Hrvatskom, a DORH po tom pitanju jako malo čini, rekao je.

Premijer Zoran Milanović odbacio je danas optužbe da je rekao kako je u Hrvatskoj bio građanski rat, ustvrdivši da njegova izjava na Novoj TV nije bila puštena u cijelosti, već je prerezana u pola rečenice, pa se nije čuo nastavak u kojemu kaže kako je Hrvatska jedina država koja ulazi u Europsku uniju, a koja je imala razoran rat i agresiju.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Hdz je skandolozan, ali samo od njega moze biti gori SDP i njegova kukuriku kokoda koalicija.

Jel ima ovaj portal veze s Doris Pack, Vernom, ZHDZ-om i špijunskom mrežom HDZ-a. Milanović je skandalozan, ali samo gori od njega može biti HDZ

New Report

Close