HDZ ‘opalio’ po Željku Jovanoviću, SDP ga veliča

Autor: Sandra Bartolović , 16. veljača 2011. u 22:00

Dok socijaldemokrati uvjeravaju kako je upravo njihov zastupnik zaslužan za ‘procvat’ Vijeća, vladajuća stranka uzvraća kako za prekretnicu u borbi protiv korupcije nije zaslužan on nego premijerka

Harmonija je vladala u ocjeni svih zastupničkih klubova o radu Antikorupcijskog vijeća od lipnja 2009. do lipnja 2010. No vladajući HDZ aktivnosti šefa Vijeća SDP-ovca Željka Jovanovića smatra političkim terorom.

Ana Lovrin kaže kako se on na čelu tog tijela bavi diskreditiranjem jedne političke opcije i paušalnim ocjenama, zbog čega su u nekoliko navrata tražili njegovu smjenu. Nasuprot njima SDP brani svog čovjeka tvrdnjom da je Jovanović doveo do procvata Vijeća, učinio ga respektabilnim tijelom s ugledom i povjerenjem u javnosti. HDZ je dosljedan u stajalištu kako nema većeg borca protiv korupcije od premijerke, pa Đurđica Sumrak kaže kako je upravo Kosor, a ne Jovanović prekretnica u borbi protiv korupcije, jer je “imala hrabrosti proglasiti nultu stopu tolerancije na korupciju”. IDS-ovac Damir Kajin upozorio je kako Vlada i mediji kroje sustav i zakone kojima se pogoduje pojedincima i stvaraju monopoli, čime se potiče korupcija, dok je Sabor marginaliziran. Izračunao je kako je u sedam godina isparila najmanje milijarda eura te je kroz kapitalne investicije “zamračeno samo 2% novca, a to je iznos kojim bi se moglo otvoriti 50.000 radnih mjesta”. HDSSB-ovac Boro Grubišić smatra da je korupcija postala način života u kojem jedni kroz mito, nepotizam, sukob interesa i klijentelizam beru vrhnje, dok drugi ostaju bez posla, plaća i mirovina.

Upozorenje

Beus: Korupcija ubija gospodarstvo
“Korupcija ubija gospodarstvo i razvoj, i uništava ugled politike, zbog čega je javnost smatra nečasnom djelatnošću, preziru je, a političare drže nepoštenima”, ocijenio je HNS-ovac Goran Beus Richembergh. Pogotovo je, kaže, razvijena na lokalnoj razini gdje se mijenjaju stranački dresovi, kupuju mandati i trguje sinekurama, stanovima i gotovinom.

Komentirajte prvi

New Report

Close