HDZ i MOST dogovorili ustroj nove Vlade: Plenković na konzultacije donosi preko 90 potpisa?

Autor: Poslovni.hr , 07. listopad 2016. u 12:23
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Plenković je kazao da računa na 15 potpisa Mosta, te je rekao očekuje da će imati oko 90, čak i preko 90 potpisa.

Nakon što je Most u četvrtak pristao na uvjete HDZ-a, danas se obraćaju šefovi stranaka – Andrej Plenković i Božo Petrov.

"Nakon izbora vodili smo vrlo temeljite razgovore i jučer smo postigli dogovor oko svih pitanja, u prvom redu oko 7 točaka Mosta", kazao je Plenković.

Plenković je kazao da računa na 15 potpisa Mosta, te je rekao očekuje da će imati oko 90, čak i preko 90 potpisa, piše N1.

"Dogovorili smo model rotirajućeg mjesta predsjednika Sabora (prve dvije godine predsjednik će biti Petrov, a sljedeće dvije godine HDZ). Dogovorili smo ustroj Vlade. Očekujem stabilnu Vladu i učinkovit rad u četiri godine koje su pred nama. Zahvaljujem Petrovu i svim njegovim suradnicima koji su radili na sporazumu', kazao je šef HDZ-a Andrej Plenković.

"Most će imati potpredsjednika vlade koji će biti i ministar uprave. Dobili su i ministarstvo unutarnjih poslova, pravosuđa i zaštite okoliša. Što se tiče broja potpisa, računamo Mostovih 15, imamo 90 potpisa, a možda još netko pristupi do ponedjeljka", rekao je Plenković.

Božo Petrov kazao je: "Postigli smo kompromis, u njemu je podjednako dobrog i podjednako lošeg. Vjerujemo da će ovo biti stabilna Vlada. Zahvaljujem HDZ-u što su prepoznali naših sedam jamstava".

"U nekim resorima imamo kvalitetna rješenja. Ali sa druge strane volja birača je bila takva, HDZ je nakon izbora imao 61 mandata, a Most 13. Mislim da smo postigli fer dogovor, smatramo da će i zato biti stabilna vlada", rekao je Petrov.

Je li ovo suradnja ili koalicija, upitan je Petrov, a njegov odgovor bio je 'suradnja i povjerenje'

Komentirajte prvi

New Report

Close