Kosor izbačena iz HDZ-a!

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. ožujak 2013. u 12:48
Jadranka Kosor / Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Odluka nije konačna, Jadranka Kosor ima pravo na žalbu u roku od 8 dana. Odluka će biti napisana ovaj vikend.

Visoki časni sud HDZ-a trebao bi odlučiti o sudbini bivše predsjednice stranke Jadranke Kosor, protiv koje je pokrenut stegovni postupak na zahtjev zagrebačkoga gradskog odbora HDZ-a, zbog učestalih javnih istupa u kojima je kritizirala politiku stranačkog vodstva. Predsjednik suda Tomislav Čuljak već je ranije najavio da će se izuzeti iz postupka, jer u stranci obnaša i funkciju političkog tajnika, pa će peteročlanom sudskom vijeću predsjedavati Florijan Boras.

Jadranka Kosor stigla je oko 10.50 sati u pratnji odvjetnika Krunoslava Olujića u prostorije HDZ-a, piše Večernji list.  Rekla je da ga je povela kao svjedoka jer suđenje neće biti otvoreno za javnost.  Sud je odbio sve njezine prigovore na ovaj proces.

'Gradski odbor nema pravo pokrenuti ovaj postupak protiv nekoga iz središnjeg tijela HDZ-a, gradski odbor nije meni nadležan', rekla je Kosor.  Kosor zamjera i što je odbijen zahtjev javnosti postupka, a imala je i prigovor na sastav suda.

Kaže da su dokazni materijali isječci iz novina u kojima je ona reagirala na priče o broševima i slično. Osvrnula se i na intervju u Globusu i optužbe da je sudjelovala u detuđmanizaciji, naglašava da je tamo rekla da je vjerna Tuđmanovim idejima. Tuđmanu je bila vjerna sve do njegove smrti, izjavila je. Iz medija je saznala za ovo suđenje, kaže da službeni poziv nije dobila te da je došla svojom dobrom voljom. To što nije dobila poziv Kosor drži dokazom da je proces 'šlampavo' pripremljen.

Kosor i odvjetnik su napustili sud jer nije uzeo vremena da razmisli o njezinim prigovorima, već ih je sve odmah odbio. Sud je nastavio sa zasjedanjem. 

'Ne očekujem više ništa', odgovorila je na upit novinara.

Oko 12.30 novinarima je priopćeno da je Jadranka Kosor bezuvjetno izbačena iz stranke. Sve su prigovore J. Kosor otklonili, razmotrili sve navode koji joj se stavljaju na teret i zaključili da je prekršila odredbe Stauta. Jadranka Kosor je svojim nastupima u medijima protiv HDZ-a naštetila stranci. Na ovu odluku utjecala je i činjenica da je je Kosor dovodila u pitanje legitimitet ovog suda te ga nazivala 'nekakav sud', te da je otvorila stranicu na svoje ime, u svrhu kandidiranja za zastupnicu u Europskom parlamentu. 

Tomislav Karamarko je izjavio da nema komentar na odluku jer je postupak još u tijeku. Rekao je samo da je HDZ u procesu čišćenja i da dolaze nove snage. 'Kriminal i korupcija van iz HDZ-a', novo je geslo stranke rekao je Karamarko.

Komentirao je datum izbora za zastupnike u Europskom parlamentu, rekao je da je to kukavičluk, te da se za to nema novaca  ali da je HDZ spreman za te izbore.

Komentari (12)
Pogledajte sve

Bože , sada mi je jasno zašto nema muža .
Pa tko bi to trpio doma ?
Poštujem žene ali s tako lajavim nemoguće bi bilo živjeti .

Pa tko bi ju takvu više trpio u bilo kojoj stranci .
Otvorim TV ona na svim programima ,otvorim računalo ona , otvorim PD ona .
Bukvalno , kao što reče Munižaba iskače čak i iz paštete .

Sječam se kako je na brzinu nedemokratski izbacila Sanadera iz stranke .
I onda ga bacila lavovima .
Povjest se ponavlja , sada joj se istom mjerom vrača .

A o čemu je riječ ?
Bori se kao lavica da ne završi tamo gdje i Ivo Sanader .
Gdje Ivo tu i ja .
Nemoguće je da nije ništa znala .
Vjerojatno se HDZ i dalje čisti od lopina .
Onaj Vukelić je bio umočen u nestanak onih miliona dolara u brodogradilištu a sada ju on brani .
A ovaj njen advokat , koliko se sječam takođe je dobio nogu u guzicu , spominjala se neka pedofilija .

Moram priznati Kosorica mi ide već na živce .
Neznamo još šta je potpisala u EU , saznat ćemo prekasno .
Možda će biti optužena i za veleizdaju .
Nejasna je i arbitraža sa Slovenijom u vezi Savudrijske vale .

Jaca ako je pametna treba osnovati novu hrvatsku konzervativno-demokrašćansku stranku. Trend koji slijedi i koji je trenutno u EU i okruženju ide k tome da vodeće političke stranke odlaze u prošlost.

doć će i Karačmarko na red

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/218212/Medu-tvrtkama-koje-su-sisale-HAC-i-Karamarkov-Soboli.html#.UTD1G0qct1g

slušam ja danas onog borasa kak natuca hrvatski i primjetih da je dosta riječi pravilno izgovoril.

New Report

Close