‘HDZ bi bio more, HSS polja, a HSLS sunce koje ih sve zajedno obasjava’

Autor: Agencija VLM , 08. ožujak 2013. u 15:54
Guliver/Thinkstock

Potpisana koalicija u kojoj svaka stranka ima svoju zadaću, ili u presesenom značenju HDZ bi bio more, HSS polja, a HSLS sunce koje ih sve zajedno obasjava, rekao je u ime HSLS-a dr. Miroslav Venus.

U Virovitici je u petak potpisan koalicijski sporazum koji stranačkim bojama jamči uspjeh. Naime, HDZ bi predstavljao more, HSS polja, a HSLS sunce koje sve to zajedno obasjava, istaknuo je u svom govoru predsjednik HSLS-a dr. Miroslav Venus.

Zadovoljstvo koalicijskih partnera je bilo očito, a dotaknuli su se i starih nesuglasica koje su zada zaboravljene. Virovitički HDZ sklopio je sporazum s partnerima iz HSS-a i HSLS-a jer su do sada predano radili kako na županijskoj razini tako i u radu županijske skupštine. Saborski zastupnik Josip Đakić istaknuo je da ovaj zajednički sporazum znači želju da se u narednom periodu pripremi program u kojemu će sudjelovati najjače stranke ovoga područja koje svojim građanima jamče sigurnost i stabilnost, te je najavio i pridruživanje Bloka umirovljenika koji će isto tako pristupiti u koalicijski plan. Sporazum je potpisan s ciljem pobjede na predstojećim izborima te kao putokaz za druge, odnosno u kojem smjeru se treba kretati politika, kako lokalna tako i državna.

Zastupnik Đakić poručio je da će ova zajednička suradnja označiti veliku sigurnost građanima prvenstveno pri novom zaposlenju, a i u ostalim segmentima života. U ime ŽO HSS-a oglasila se predsjednica stranke Ana Marija Petin koja je kazala da se HSS ističe u radu na području školstva, poljoprivrede i gospodarstva te da će nastaviti aktivno u radu resora poljoprivrede i gospodarstva i jamčiti sigurnost poljoprivrednicima i pomoć u njihovom poslovanju. Svi koalicijski partneri očekuju podršku i pobjedu na predstojećim izborima. Predsjednik županijskog HSLS-a Miroslav Venus je napomenuo da je HSLS orijentiran na pitanja zdravstva, gospodarstva, prosvjete i kulture, te da su spremni podržati djelatnosti vezane uz poljoprivredu jer su one od iznimnog značaja za ljude ovoga kraja.

U završnom govoru koji je održao aktualni župan Tomislav Tolušić, koji je ujedno i kandidat za župana HDZ-a virovitičko-podravske županije, izrazio je zahvalu na podršci i podsjetio da su svi oni pobjednička ekipa koja jamči uspjeh i sigurnost, koja je prijeko potrebna ljudima virovitičko-podravske župaije, te potvrdio da je svojim djelima i radom svojih suradnika osigurao najbolje za županiju i okolicu. Predizborna obećanja se gomilaju iz dana u dan, baš kao i brojni koalicijski sporazumi koji su se zaredali, no čini se da birači i nisu toliko zainteresirani za riječi političara, koliko ih na štandove privlači cvijeće koje su stranke danas nesebično darivale na virovitičkim i slatinskim trgovima povodom Dana žena.

Komentirajte prvi

New Report

Close