Hanfa još brani trgovanje, Todorić uzeo odvjetnika?

Autor: Jadranka Dozan , 17. svibanj 2017. u 15:17
Izvanredni povjerenik za Agrokor Ante Ramljak danas će boraviti u Srbiji/M. Lukunić/PIXSELL

Dok regulator tržišta kapitala čeka reviziju izvješća, sve glasnije spekulacije o mogućim uhićenjima.

Dionice osam Agrokorovih kompanija, kojima je po rješenju Hanfe trgovanje obustavljeno početkom mjeseca, ostaju pod moratorijem sve dok se ne dovrši posebna, nova revizija koju je zbog sumnji u točnost i potpunost prikaza financijskog položaja Agrokor grupe zatražio izvanredni povjerenik Ante Ramljak.

Prema odluci Hanfe, trgovanje dionicama Leda, Zvijezde, Žitnjaka, Tiska, PIK-a Vinkovci, Belja, Vupika i Jamnice nastavit će se dan nakon objave od PricewaterhouseCoopersa revidiranih izvješća za 2016., s kojima će se paralelno obznaniti i izvješća za prvo ovogodišnje tromjesečje. Zbog sumnji da u slučaju Agrokorovih izvješća nisu posrijedi bile 'samo' pogreške, a zbog čega je Vlada Državnom odvjetništvu iz proračunske pričuve za troškove istrage i vještačenja prošli tjedan odobrila i dodatnih pet milijuna kuna, u javnosti se sve češće čuju i spekulacije o tome da bi uskoro mogla uslijediti i uhićenja vodećih ljudi Agrokora.

S tim pitanjem novinari su dočekali i premijera Andreja Plenkovića koji im je, pak, uzvratio protupitanjima: "Kakvo je to pitanje? Kako to mene kao političara možete pitati". Drukčiji odgovor izvršne vlasti nije bilo ni očekivati, no ni spekulacije kojima su lokalni izbori samo vjetar u leđa time zasigurno nisu otklonjene. Prema neslužbenim izvorima, sam Ivica Todorić za taj se scenarij već pripremio; angažirao je odvjetnika.  

U isto vrijeme, izvanredna uprava u Agrokoru radi na pripremama noovg kredita za likvidnost, a Ante Ramljak ove je srijede u posjeti Srbiji. "Izvanredni povjerenik ima svoje zadaće, on se brine o svim kompanijama koje su u sustavu koncerna Agrokor. Dobro je da vidi kakva je situacija s onim kompanijama koje djeluju na području Srbije koje, koliko je meni poznato, funkcioniraju i posluju dobro", rekao je tim povodom premijer. Srbijanski ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić uoči beogradskog susreta rekao je kako će razgovarati o planovima koje Agrokor ima za stabilizaciju cijelog koncerna, uključujući i za tvrtke kćeri u Srbiji.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Kako nešto može pasti 300%???

Mislim odnosno siguran sam da lupate gluposti. Zašto bi ulaganje u firme koje jamče za neke druge firme bilo kazneno djelo?

Po kojem točno članku i kojeg točno zakona?

sto je sa odgovornoscu fond managera koji su nam unistili 30% mirovina na nacin da su dopustali da tvtke u cijim nadzornim odborima su sjedili i primali novce, budu kolateral nekim drugim firmama bez ikakvog interesa firme koja je taj kolateral davala.
ccisto kazneno djelo!

prvo su dospustili pad od 300% (recimo ledo) ili 120% (Jamnica) i tako redom, a sada stite dionicare.
kome pase da su firme jeftine ?
malima ne, a onaj prirepak matek je stvarno dno dna od osobe i covjeka!

New Report

Close