HAKOM-u potpredsjedničko mjesto u BEREC-u

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. prosinac 2013. u 16:03
Thinkstock

Jurjević je na to mjesto izabran na današnjoj plenarnoj sjednici BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) koja se održava u Budimpešti.

 Zamjenik predsjednika Vijeća Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) Domagoj Jurjević izabran je za potpredsjednika BEREC-a, organizacije europskih regulatornih tijela za područje elektroničkih komunikacija, izvijestili su danas iz HAKOM-a.

Jurjević je na to mjesto izabran na današnjoj plenarnoj sjednici BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) koja se održava u Budimpešti.

Naglašavajući da je taj izbor veliko priznanje HAKOM-u jer je punopravni član BEREC-a tek nešto malo manje od pola godine, iz HAKOM-a su uvjereni da će time Hrvatska moći još aktivnije sudjelovati u stvaranju uvjeta za uspostavu jedinstvenog europskog tržišta elektroničkih komunikacija čuvajući i razvijajući istodobno uvjete na hrvatskom tržištu.

Podsjećaju i da je HAKOM aktivan član raznih međunarodnih institucija od 2006., a da je BEREC 2009. osnovao Europski parlament i Vijeće.

Svoju sadašnju ulogu na tržištu BEREC je preuzeo 2011. zamijenivši Grupu europskih regulatora (ERG) koja je na tržištu postojala od 2002. kao savjetodavno tijelo Europskoj komisiji.

BEREC osigurava neovisnu i dosljednu regulaciju tržišta elektroničkih komunikacija u EU temeljenu na najvišim stručnim standardnima, a sve u cilju dobrobiti EU i njenih građana.

Iz HAKOM-a dodaju i da će predsjednik BEREC-a u 2014. biti Göran Marby, izvršni direktor švedskog regulatornog tijela (PTS).

Komentirajte prvi

New Report

Close