Jeste li spremni za sutrašnje zatvaranje Rotora? Ako se još niste odlučili za najbolji pravac, ovo je vodič za vas

Foto: Igor Kralj/PIXSELL Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Izgrađene su nove prometnice.

Prema informaciji Zagrebačkih cesta, od nedjelje, 16. prosinca zbog radova obustavlja se promet na Remetinečkom rotoru na ulasku u grad Zagreb, te se uspostavlja privremena prometna signalizacija po njegovom sjeverozapadnom i sjeveroistočnom dijelu. Želimo naglasiti da je iznimno važno zbog značaja Remetinečkog rotora po kojem dnevno prođe oko 100 tisuća vozila, dobro se informirati prije kretanja u tom smjeru, a ukoliko je moguće izbjeći ga u vrijeme jutarnjih i poslijepodnevnih špica, od 7:00 – 9:00, te od 15:00 – 17:00 sati.

Kako bi se smanjile gužve i olakšalo prometovanje jednim od najznačajnijih rotora u Zagrebu, izgrađene su nove prometnice, te je postavljena privremena signalizacija. Na području obilaznih pravaca promet će biti dopušten vozilima do 5t ukupne mase i visine do 3,50m te autobusima javnog gradskog prijevoza ZET-a.

U smjeru sjevera vozit će se na sljedeći način:

1. DOLAZAK OD ČVORA LUČKO (zapadna strana) Vozila koja dolaze iz smjera Lučko Jadranskom avenijom svodit će se postupno iz tri traka u jedan. Prelaze u novu Riječku ulicu do privremenog spoja na Jadranskom mostu. Na tom spoju bit će i semafor,  lijevo će se skretati prema Selskoj ulici, a desno nastavljati novojm prometnicom prema Aveniji Dubrovnik.

2. DOLAZAK IZ SELSKE I SAVSKE CESTE (sjeverna strana)
Oni koji dolaze sa Savske ili Selske ceste preko Jadranskog mosta imat će dva izbora. Na križanju koje će imati semafor mogu skrenuti desno i preko privremene prometnice koja će ići uz savski nasip, doći do raskrižja Jadranske avenije i ulice Vice Vukova koja vodi prema Areni Zagreb. Također, vozači na privremenom križanju mogu skrenuti i lijevo, te privremenom prometnicom voziti prema Aveniji Dubrovnik.

3. DOLAZAK S AVENIJE DUBROVNIK (istočna strana)
Iz smjera istoka vozila će se priključivati na novu prometnicu koja ide usporedno s Avenijom Dubrovnik. S nje se mogu uključiti na Jadranski most i nastaviti njime do Selske ili nastaviti ravno privremenoom prometnicom ispod Jadranskog mosta koja vodi prema čvoru Lučko.

4. DOLAZAK S REMETINEČKE CESTE (južna strana)
S Remetinečke ceste neće biti moguće doći do Rotora, već će vozači zaobilazne pravce morati tražiti kroz naselja Savski Gaj, Trokut i Trnsko.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve