HAK izdao ‘posebno upozorenje vozačima’: Ako krećete na put, pripazite na ovim pravcima

Autor: Poslovni.hr , 24. kolovoz 2018. u 09:24
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Pred nama je još jedan povratnički vikend tijekom kojeg bi, osobito u nedjelju zbog vremenskih neprilika moglo biti poteškoća na našim prometnicama. Mnogi će prema svojim domovima putovati upravo tijekom ovog i idućeg vikenda.

U petak, 24. kolovoza, pojačanog prometa, u smjeru unutrašnjosti te u smjeru zapada s povremenim zastojima bit će tijekom cijelog dana s čekanjima na graničnim prijelazima (osobito na GP Bajakovo sa Srbijom).

Tijekom subote, 25. kolovoza, najveće gužve bit će u smjeru unutrašnjosti, te iz smjera istoka prema zapadnoeuropskim odredištima. Najgušći promet očekuje se od 7 do 16 sati, a čekanja na granicama očekujemo također i tijekom večernjih i noćnih sati.

U nedjelju, 26. kolovoza, očekuje nas, prema prognostičarima DHMZ-a, nagla promjena vremena i jaka bura u podvelebitskom području što će zasigurno dodatno donijeti probleme u ionako otežan promet tijekom cijelog dana. Gužvi će biti u smjeru unutrašnjosti tijekom cijelog dana, a osobito poslijepodnevnih sati, zbog povratka domaćih turista sa svojih ljetnih odredišta.

Dužih čekanja tijekom vikenda bit će na sljedećim cestama:

1. naplata Lučko na izlasku s autoceste A1/A6 prema Zagrebu;
2. naplata Trakošćan na izlasku s autoceste A2 Zagreb-Macelj prema GP Macelj;
3. A7 GP Rupa-čvor Diračje prema GP Rupa i Pasjak;
4. Istarski ipsilon prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija;
5. na otoku Krku u smjeru Krčkog mosta;
6. u blizini turističkih središta na obali te na Jadranskoj magistrali;
7. na većini graničnih prijelaza – na ulasku, te na GP Macelj, Bregana, Kaštel i Plovanija i Rupa i Pasjak – na izlasku iz zemlje.

Moguća su višesatna čekanja na graničnom prijelazu Bajakovo sa Srbijom zbog čega predlažemo korištenje obližnjih graničnih prijelaza Tovarnik i Ilok.

Zbog što bolje protočnosti, djelatnici autocesta i policijski službenici regulirat će promet na naplatnoj postaji Demerje. Ondje će se, tijekom vršnih opterećenja, cestarina moći platiti i gotovinom, dok se ostalim danima smije plaćati samo kreditnim i debitnim karticama, odnosno ENC uređajima. 

Čekanja će biti i u trajektnim pristaništima i lukama. Trajekti i katamarani će ploviti prema ljetnom plovidbenom redu, a po potrebi će se uvoditi dodatne linije.

Prema najavi prognostičara DHMZ-ai HRT-a tijekom nedjelje očekuje nas nagla promjena vremena što će uzrokovati dodatne probleme na našim prometnicama. Očekuje se bura u podvelebitskom području zbog čega je moguće ograničenje za pojedine skupine vozila na nekim dionicama autocesta i državnih cesta. 

Na OVOM LINKU je karta mogućih obilazaka za vozila koji neće moći prometovati autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Posedarje i Sveti Rok, te na A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Delnice i Kikovica.

Komentirajte prvi

New Report

Close