Hague: Podupiremo svaku odluku Haaškog suda

Autor: Agencija VLM , 31. svibanj 2013. u 08:37
Photo: Anto Magzan/PIXSELL

Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je V. Pusić dok je W. Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Odluke Haaškog suda se moraju poštivati, složili su se ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić i britanski šef diplomacije William Hague danas u Zagrebu, govoreći o oslobađajućoj presudi bivšim visokim srbijanskim dužnosnicima Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću za zločine u Hrvatskoj i BiH.

Hrvatska se opredijelila za suradnju s međunarodnim institucijama i u tome ustraje. Presuda nije pravomoćna, proces traje i vidjet ćemo ishod, naglasila je V. Pusić dok je W. Hague istaknuo kako London podupire rad Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju jer pomirenje u budućnosti podrazumijeva rješavanja pitanja iz prošlosti.

U konkretnom slučaju riječ o pravosudnom procesu i ne želim špekulirati kakvi bi mogli biti ishodi. Što god sud odluči, mi u potpunosti podupiremo, dodao je Hague. Govoreći o davanju datuma za početak pristupnih pregovora Srbiji i Makedoniji, britanski šef diplomacije istaknuo je kako se nada da će Europsko vijeće u lipnju biti sklono proširenju, no da datum ovisi o individualnim ispunjivanjima kriterija za članstvo.

Komentirajte prvi

New Report

Close