Hadezeovci traže ostavku Hajdaš Dončića

Autor: Ivica Profaca (VLM) , 08. travanj 2013. u 21:59
Bivša Vlada je jamčila da tunelarine neće biti/PIX

Smjenu ministra traži 12 gradonačelnika i načelnika te župan.

Splitsko-dalmatinski HDZ zatražio je smjenu ministra prometa Siniše Hajdaš Dončića zbog odluke o naplati tunelarine kroz biokovski tunel Sveti Ilija.

Zahtjev je u ponedjeljak formuliralo 12 HDZ-ovih gradonačelnika i načelnika općine Imotske krajine i Makarskog primorja, a pridružili su im se aktualni župan Ante Sanader, te HDZ-ov kandidat za župana Zlatko Ževrnja. Protiveći se naplati 20 kuna kroz 4100 metara dug tunel, HDZ-ovci podsjećaju da je bivša vlada 2007. prilikom raskida ugovora s bivšim koncesionarom Mediteran Union Tunelima jamčila da tunelarine neće biti. Ante Sanader kaže da ih sada nitko nije kontaktirao prije donošenja odluke o naplati.

Čelnici općina u tunelu su vidjeli pokretač turističkog razvoja zbog mogućnost brzog dolaska na plaže u okolici Makarske. Pojedini načelnici u svemu vide urotu Vlade protiv tradicionalno HDZ-ovskog kraja, a Ževrnja tvrdi da Vlada na tunelu pokušava sanirati dio gubitaka na autocesti. "Godišnji trošak održavanja tunela Sv. Ilija je između 10,5 i 11 milijuna kuna, a prihod od tunelarine bio bi 39 milijuna kuna, što znači da Vlada namjerava zaraditi 28 milijuna kuna godišnje", izračunao je Ževrnja.

Komentirajte prvi

New Report

Close