HAC o tvrdnjama da je nasip puknuo zbog iskapanja šljunka za autocestu

Autor: Poslovni.hr , 20. svibanj 2014. u 16:03
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Povodom natpisa koje su prenijeli neki mediji da se puknuće nasipa u Rajevu Selu dogodilo zbog iskapanja šljunaka za izgradnju dionice autoceste Sredanci – most Sava, oglasio se HAC.

Povodom natpisa koje su prenijeli neki mediji da se puknuće nasipa u Rajevu Selu dogodilo zbog iskapanja šljunaka za izgradnju dionice autoceste Sredanci – most Sava, oglasile su se Hrvatske autoceste d.o.o., čije priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Hrvatske autoceste d.o.o. su investitor izgradnje dionice Sredanci-granica BiH, prema ugovoru o izgradnji sav materijal nabavlja i ugrađuje izvođač radova. Izvođačem radova na ovoj dionici je Poslovna udruga koju čine: Osijek Koteks d.d. i Ingra d.d. , a nasipni materijal dopreman je s  odobrenih pozajmišta nasipnog materijala i to:

Osijek Koteks d.d., vodeći partner 
1.Kamenolom „Vetovo“ 
2.Deponija šljunčanog materijala „Velika Kopanica“ 
3.Pozajmište šljunčanog materijala „Mlinište“, općina Odžak, Republika BiH, 
4.Kamenolom Podcrkavlje pozajmište „Mlada vodica“ 
5.Pjeskovito-zemljani materijal iz iskopa kanala Dunav-Sava po odobrenju projektanta 

Partner Ingra d.d.:
1.Pozajmište šljunčanog materijala „Mlinište“, Rijeka Bosna, Federacija BiH 
2.Pozajmište šljunčanog materijala „Mlinište“, Rijeka Bosna, Federacija BiH 

Od svih odobrenih pozajmišta Izvođač još uvijek doprema šljunčani materijal iz pozajmišta Mlinište, općina Odžak, Republika BiH, dok s ostalih odobrenih pozajmišta Izvođač više ne doprema materijal.

Slijedom navedenog, šljunčani materijal koji je ugrađen u dionicu Sredanci-Svilaj nije ilegalno iskapan niti je iz nasipa kojeg su gradile Hrvatske vode 2011. godine.

Komentari (1)
Pogledajte sve

nismo ni očekivali priznanje, ali ako se malo dodavalo ilegale, a naplaćeno legalno, nije to u službenoj dokumentaciji[emo_ljut]

New Report

Close