Habuš pozvao na dogovor o novom proračunu

Autor: Poslovni dnevnik , 11. siječanj 2017. u 21:59
Goran Habuš, gradonačelnik Varaždina/V. Žganec Rogulja/PIXSELL

Gradonačelnik nudi oporbi dogovor kako projekti ne bi stajali.

Nakon što nije izglasan varaždinski proračun za 2017. te je Grad Varaždin na privremenom financiranju do kraja ožujka, gradonačelnik Goran Habuš (HNS) je pozvao vijećnike na dogovor oko izglasavanja novog proračuna, dok su iz HDZ-a rekli da su otvoreni za prijedloge, no, naveli su da je gradonačelnik ranijih godina u gradskom proračunu najavljivao projekte, a onda ih se rebalansom izbacuje.

Gradonačelnik Habuš uputio je priopćenje u kojem poziva na dogovor i konsenzus oko izglasavanja proračuna zbog, kako navodi, "osiguravanja normalnog funkcioniranja grada". "Ostajem kod ocjene da je i najlošiji proračun bolji od privremenog financiranja kakvo imamo sada i zbog kojeg nam stoje projekti i Grad se nalazi u svojevrsnoj blokadi", naveo je Habuš.

Nešto prije gradonačelnikovog priopćenja o istoj je temi na konferenciji za novinare govorio predsjednik varaždinske Gradske organizacije HDZ-a Damir Habijan.  Komentirao je prijašnje navode gradonačelnika Habuša da će zbog privremenog financiranja biti zaustavljeni projekti, naglasivši  da su projekti koje gradonačelnik Habuš navodi "oni koji se već nekoliko godina planiraju u proračunu, a onda se rebalansom iz njega izbacuju". 

Komentirajte prvi

New Report

Close