Gužva za taksi, Bandić gurao ogradu, ‘pauk’ bez posla

Autor: Agencija VLM , 02. studeni 2012. u 08:25
Milan Bandić (PXL)

Gradonačelnik Bandić prigovorio je ZET-ovcima zašto pune po jedan autobus.

Prometni kolaps kakav smo prošlih godina navikli gledati oko Mirogoja na blagdan Svih svetih ovaj je put izbjegnut. Zahvaljujući besplatnim autobusima i povoljnim cijenama taksija oko gradskih groblja gužvali su se najviše pješaci, a nije bilo ni većih redova pri ulasku u autobuse prema Mirogoju koji su s Kaptola polazili svakih nekoliko minuta.

Oko 11 sati u inspekciju je s direktorom ZET-a Dubravkom Baričević došao i gradonačelnik Milan Bandić te je u svom stilu predložio da se umjesto jednog odjednom ukrcavaju dva autobusa pa je osobno pomicao željeznu prepreku. Mnogi se građani ipak nisu željeli gurati u besplatne autobuse pa su se do groblja vozili taksijima za što su od Jelačićeva trga trebali izdvojiti od 24 do 30 kuna. Na Mirogoju se tako za taksije vodila čak i prava otimačina, a red nisu uspjeli uvesti ni policajci unatoč nekoliko intervencija. Oko groblja red su uvodili i prometni redari i djelatnici "pauka" koji su istaknuli da je ove godine manje parkiranja na zabranjenim mjestima.

Povremene gužve stvarale su se tijekom dana samo u Ulici Ribnjak te u zonama oko groblja u kojima je promet bio zabranjen.

Komentirajte prvi

New Report

Close