Guverner HNB-a Vujčić nudi pomoć BiH u pregovorima s EU-om

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. studeni 2013. u 17:43
Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Vujčić je stoga ponudio pomoć u pripremi tima Bosne i Hercegovine koji će voditi pregovore s Europskom unijom.

Guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić ponudio je u srijedu pomoć i razmjenu iskustava tijelima vlasti Bosne i Hercegovine u pregovaračkom procesu koji bi vodio približavanju Europskoj uniji a takvu su ponudu prihvatili i u Predsjedništvu BiH kao i u Središnjoj banci BiH.

Vujčića koji je boravio u radnom posjetu Sarajevu primio je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić a priopćeno je kako je tijekom tog susreta bilo riječi o radu i ovlastima središnjih banaka obje zemlje, kao i o problemima s kojima se susretao pregovarački tim Hrvatske tijekom pregovora o pridruživanju Europskoj uniji.

Guverner Vujčić koji je bio zamjenik glavnog pregovarača RH s EU istaknuo je kako je Hrvatska imala vrlo teške pregovore te kako očekuje još rigoroznije uvjete pridruživanja u pregovorima Unije s BiH.

Vujčić je stoga ponudio pomoć u pripremi tima Bosne i Hercegovine koji će voditi pregovore s Europskom unijom.

U odvojenim razgovorima s guvernerom Središnje banke BiH Kemalom Kozarićem Vujčić je podsjetio kako je za pregovore s EU-om potreban dobro definiran plan s jasno naznačenim ciljevima kao i stručan pregovarački tim.

Kozarić je iskustva Hrvatske u pristupnim pregovorima ocijenio kao iznimno vrijedna za sva tijela vlasti u BiH, priopćeno je iz Središnje banke BiH.

Komentirajte prvi

New Report

Close