Grgec: Poslovanje HKD-a sv. Jeronima bilo je sve do kraja 2010. bez manjkova.

Autor: Poslovni.hr , 08. ožujak 2013. u 14:32
Jerko Grgec

U vezi sa člankom “Crkva uništava Sv. Jeronim radi nekretnina od 5 milijuna eura?”, objavljenom prije nekoliko dana u Poslovnom dnevniku, reagirao je Jerko Grgec, sindikalni povjerenik u HKD-u Sv. Jeronima.

U vezi sa člankom “Crkva uništava Sv. Jeronim radi nekretnina od 5 milijuna eura?”,  objavljenom prije nekoliko dana u Poslovnom dnevniku, reagirao je Jerko Grgec, sindikalni povjerenik u HKD-u Sv. Jeronima.

Njegovo reagiranje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

"Smatram  svojom dužnošću upozoriti čitateljstvo na neke bitne stvari. Poslovanje HKD-a sv. Jeronima bilo je sve do kraja 2010. bez manjkova. Na računu se tada nalazilo oko 700.000 kuna, a dugovanja naših kupaca iznosila su nekoliko stotina tisuća kuna. Uprava s mons. Kolarićem, Vinkom Fostačem i Marijanom Majstorovićem na čelu u nepune nas je dvije godine uspjela gurnuti u dugove, dva puta neuspješno su pokušali podijeliti svim zaposlenicima otkaze, a uz to su zaposlenici bili izloženi svakodnevnom maltretiranju i ponižavanju. Isto tako puno je neistina i poluistina u Razumovim tvrdnjama. Nije istina da je Marijan Majstorović kao ravnatelj zaposlen bez znanja Upravnog odbora, nego ga je za ravnatelja (honorarnog) postavio baš Upravni odbor, tada s Jurjem Kolarićem na čelu. Također: nije prodan nikakav stambeni prostor, nego djelić podrumskoga, i to ne radi namirivanja naših plaća, nego zbog golemih odvjetničkih troškova koji su došli na naplatu nakon dugogodišnjeg nastojanja Društva da sudskim putem  spriječi prodaju stanova koji su bili dio njegove nacionalizirane imovine. Nadalje valja naglasiti da se najamnina za prostor naše knjižare isplaćuje Zagrebačkoj nadbiskupiji, i to u iznosu od preko 11.000 kn mjesečno. Što se mene pak tiče, u tekstu piše da sam dobio otkaz, što jednostavno nije točno. Društvo tek treba pokrenuti sudski postupak kojim će pokušati za otkaz dobiti nadomjestak suglasnosti koju mu je RSRH već dva puta uskratio. Dodao bih samo da se ne bih upuštao u takvo što da ne vjerujem kako taj postupak mogu dobiti. Napominjem da se svi podatci koje sam iznio lako mogu provjeriti, i da bi svi zaposlenici u miru prihvatili svoje otkaze da su se predsjednik Razum i Upravni odbor ponašali prema njima iole ljudski i da su uložili bilo kakav napor kako bi se sanirala šteta koju je prouzročio mons. Kolarić te ispunili svoje statutarne obveze, tj. utvrdili izdavački program, odredili opis rada zaposlenika, organizirali predavanja, priređivali tribine i sl. No Upravni odbor predvođen predsjednikom Stjepanom Razumom nije pokazao ni najmanju volju da išta od toga učini."

Komentari (1)
Pogledajte sve

Zanima me samo tko su ostali članovi Upravnog odbora, da čujemo konačno njihova časna imena. U Razumovim prljavim rabotama morao je još netko sudjelovati, zar ne? Zanimljiv je i podatak o iznosu od 11.000 kuna,mislim da bi konačno netko trebao staviti na papir koliko Zagrebačka nadbiskupija zarađuje točno od svih tih silnih najmova, ne samo na Kaptolu. Naša Crkva pliva u novcu, pa je teško povezati tu potkoženost s onime što bi trebalo biti njezino pravo poslanje. Uživaju prebendari, kanonici i njihova braća po novcu kao bubreg u loju. Bitno je da nam je taj inertni,častohlepni i beskorisni bubreg od Boga dan.

New Report

Close