Grčić s izaslanstvom MMF-a o makroekonomskim pokazateljima i gospodarskim kretanjima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. veljača 2014. u 17:01
Branko Grčić. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Branko Grčić sastao se danas s izaslanstvom MMF-a, na čelu s voditeljem misije za Republiku Hrvatsku Johannesom Wiegandom, a razgovarali su o ključnim makroekonomskim pokazateljima i gospodarskim kretanjima u ovoj i idućim godinama, planu javnih i privatnih investicija te ostvarenom napretku u ugovaranju i isplati sredstava iz EU fondova, priopćeno je iz Vlade.

Sastanak je održan u zgradi Vlade, a uz potpredsjednika Grčića bili su mu nazočni i ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost Damir Novinić te predsjednik Upravnog odbora Centra za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI) Josip Borak.

Kako se navodi u priopćenju, potpredsjednik Grčić upoznao je predstavnike MMF-a s mjerama koje je Vlada RH poduzela u smislu fiskalne konsolidacije, strukturnih reformi (poglavito u području brodogradnje i zdravstva) te naporima u postizanju povoljnije poduzetničke i investicijske klime.

Voditelj misije MMF-a Johannes Wiegand pohvalio je nastojanja Vlade RH u provođenju reformi, a u pogledu investicija posebno se osvrnuo na pogodnosti koje će donijeti Zakon o poticanju ulaganja i Zakon o strateškim investicijama, zaključuje se u priopćenju.

Misija MMF-a od 20. veljače boravi u 12-dnevnom posjetu Hrvatskoj radi uobičajenih godišnjih konzultacija sa zemljama članicama, u okviru članka IV Statuta MMF-a. Cilj posjeta Misije je pobliže upoznavanje s aktualnim gospodarskim, financijskim i socijalnim prilikama u Hrvatskoj, procjenama u pogledu daljnjih kretanja, konsolidacijom javnih financija, napredovanjem strukturnih promjena, stanjem u bankovnom sustavu.

Komentirajte prvi

New Report

Close