Grčić: Problem sa Spaladium arenom dugotrajan i pravno zamršen

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. srpanj 2014. u 17:08
Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

Gradsko vijeće grada Splita danas je odbilo prijedlog predstečajne nagodbe, a splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je kako je razočaran stajalištem Vlade koja, rekao je, olako prihvaća problem Spaladium arene.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić ocijenio je danas kako je problem sa Spaladium arenom i tvrtkom Sportski grad – TPN, koja upravlja Arenom, dugotrajan i pravno zamršen te da država nije odustala od svojih novčanih obveza, ali traži da Grad Split i tvrtka TPN razriješe svoje pravne odnose.

Gradsko vijeće grada Splita danas je odbilo prijedlog predstečajne nagodbe, a splitski gradonačelnik Ivo Baldasar rekao je kako je razočaran stajalištem Vlade koja, rekao je, olako prihvaća problem Spaladium arene.

Ministar Grčić je rekao da taj problem i njegovo rješavanje "nije od jučer" nego da traje već nekoliko godina što pokazuje da je to "izuzetno pravno zamršen problem".

"Ono u čemu država sudjeluje jeste polovica vrijednosti mjesečne zakupnine dvorane. Dogovoreno je, dakle, da Grad snosi pola, a država pola. Mi od toga ne bježimo, ali želimo da oni koji su ugovarali posao, a to su Grad i tvrtka TPN, kao tvrtka u vlasništvu konzorcija, razriješe svoje pravne odnose", odgovorio je ministar Grčić na pitanje novinara te podsjetio da su još 2012., na sastanku u Vladi, oko toga bili jasno definirani zaključci.

"Nažalost, bojim se da se do danas nije puno toga promjenilo u smislu pravnog raščišćavanja, a da smo u jednoj novoj situaciji kada tvrtka TPN praktički više ne može poslovati jer je nagomilala ogromne dugove. Sada je prijedlog za predstečajnu nagodbu pa ćemo vidjeti da li će to zapravo proći", dodao je.

Na pitanje novinara tko kredite onda zapravo vraća, Grčić je odgovorio da ih u ovom trenutku ne vraća nitko, ali i ponovio da država nikada nije odustala od svoje obveze da sudjeluje s 50 posto. No, dodao je, sve drugo ovisi zapravo o statusu temeljnog ugovora i razriješenju ove situacije sa tvrtkom TPN te njenom daljnjom sudbinom.

Komentari (1)
Pogledajte sve

http://www.jutarnji:

prodajom-vjerskih-slicica-zaradili-45-50-kuna-pa-kaznjeni-s-1100-kuna

http://www.jutarnji.hr/prodajom-vjerskih-slicica-zaradili-45-50-kuna-pa-kaznjeni-s-1100-kuna-/1206838/

New Report

Close