Grčić: Od sada ćemo vas bombardirati projektima

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2014. u 16:04
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvatske ceste aplicirat će tri projekta – most Čiovo te splitsku i vodičku obilaznica za financiranje iz fondova EU.

Potpredsjednik Vlada i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić te ministar pomorstva prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić danas su predstavili tri projekta Hrvatskih cesta koja su spremna za apliciranje za sufinanciranje iz EU fondova.

Riječ je o projektima most Čiovo sa spojnim cestama koji je vrijedan 32 milijuna eura, Splitskoj obilaznici na dijelu Kaštel Stari – Kaštel Gomilica čija gradnja će stajati 37 milijuna eura i o obilaznici Vodica vrijednoj 66,5 milijuna kuna.

Za ta tri projekta je moguće ukupno povući 80 milijuna eura iz Operativnog programa Promet 2007 – 2013. Svaki od ti projekata može se sufinancirati iz fondova EU do 80 posto. A ta sredstva moraju biti iskorištena do kraja 2016. godine.

Ministar Hajdaš Dončić je kazao da se radi o prva tri veća projekta u cestogradnji koja su spreman za apliciranje za EU fondove.

Potpredsjednik Vlade Grčić pak hrabro je najavio da će nas odsad bombardirati projektima koje su u zadnje dvije godine pripremali. Prema njegovim riječima, sadašnja Vlada nije zatekla ni jedan gotov projekt za financiranje iz EU fondova, a da će sada izaći na vidjelo što je sve ova Vlada radila dosad.

Komentari (13)
Pogledajte sve

Prodati će je za onoliko koliko može dobiti, ne zavaravajte se,toliko vrijedi.
Što se više uhljebničkih gnijezda rasproda to će nam biti bolje.
Jednostavno, nema više tko plaćati svu tu ekipu nagomilanu po državnim tvrtkama.
Nisu ni Grci htjeli prodavati za kikiriki a kasnije su nudili i bez kikirikija.
Uvjeriti će se i sami u taj scenarij kod nas.
Naravno ako nas ne spasi Vrdoljak i Grčić.

onaj Hajdaš Dončić ima tri čise…

Koji je to?
Jel to onaj koji je Francuzima prodao za kikiriki Zračnu luku Zagreb i nikad nam nije pokazao transparentnih “10 tajnih Ugovora” ?

Jel to onaj koji će prodati na 50 godina Autocestu Dalmatinu za 10 % vrijednosti ?


Ja se naprosto ne mogu odlučiti koga prvog zaliti smolom i baciti u perje . Takav kadar i Sjeverna Koreja može samo sanjati.

"Daj mi recite"
A koga iz ove SDP+HNS Kukuriku Vlade možeš izdvojiti ?
[/quote]

Ne znam od kuda krenuti … recimo Jovanović, Mrsić, Ostojić, Opačić,
sve ekipa koja ima “divne” rezultate u svojim ministarstvima. Zaista ozbiljan i stručan kadar. Jedino što mi onaj Hajdaš Dončić ima tri čise pa ne baljezga populističke floskule. A to je dragi moji rijetka i gotovo neprirodna pojava na nošoj političkoj sceni SDP+HNS+HDZ+ ….

Možeš ih sve “izdvojiti” mada smo zakasnili jedno 25 godina.

New Report

Close