Grci ne odustaju od Amanresorta u Cavtatu

Autor: Marija Crnjak , 09. ožujak 2015. u 10:28
Amanresort Cavtat/Grgo Jelavić/PIXSELL

Petros Stathis, glavni investitor, za kašnjenje projekta okrivljuje lokalne partnere Jakšu Ivaniša i Maru Balića.

Projekt Amanresort u Cavtatu je odgođen uslijed nepovoljnih okolnosti, ali će biti dovršen jer investitor Petros Stathis nije i neće odustati od ove investicije, navodi se u opsežnom priopćenju koje je uslijedilo nakon medijskih objava o misterioznom nestanku grčkog investitora u projekt luksuznog turizma čije se dovršenje najavljivalo upravo za ovu sezonu.

Projekt je navodno u kašnjenju zbog različitih faktora koji nisu bili u kontroli investitora. "Uvjeren sam da će projekt Amanresorts Cavtat biti uspješno dovršen i zajedno s drugim Aman projektima u blizini, Amanresorts Venecija i Sveti Stefan, postati zvijezda turističkog sektora jugoistočne Europe – rekao je Petros Stathis, glavni investitor.Nositelji projekta pojašnjavaju kako su postojali problemi u hrvatskoj kompaniji koja se trebala brinuti o projektu. Lokalni partneri i suvlasnici tvrtke Bonvena hoteli, Jakša Ivaniš i Maro Balić, nisu uspjeli ispuniti svoje obaveze i odlučeno je da se većina Bonveninih dionica prenese Stathisu.

Dubinska analiza pokazala je međutim da postoje ugovori upitne vjerodostojnosti s raznim lokalnim partnerima koji se revidiraju, prije svega kako bi se udovoljilo zahtjevima banaka koje financiraju projekt. To je ujedno zadnja prepreka provedbi projekta, tvrdi investitor. "Gospodin Stathis uvjeren je kako će po završetku ove procedure Amanresorts Cavtat biti uspješno završen. Činjenica da su mu nedavno pristupili brojni investitori zainteresirani za ulaganje u ovaj privlačni projekt, među kojima i Ong Ben Seng, dodatno pojačava to uvjerenje", navodi se u priopćenju.

Također, novi vlasnik lanca Amanresorts Vladislav Doronin uputio je dodatne zahtjeve za budući resort u Cavtatu, što će također usporiti dovršetak. Stathis je ujedno demantirao da ima veze s mutnim poslovima svog partnera u projektu Amanresorts, malezijca Wei Seng Phua koji je lani uhićen. Stathis ističe da je pokrenuo tužbe protiv crnogorskih medija koje optužuje za klevetu s ciljem blaćenja konkurencija, jer je grčki biznismen i sam vlasnik dvaju izdanja u Crnoj Gori, Dnevnih novina i Pobjede.

Komentirajte prvi

New Report

Close