Građevinu dižu veliki infrastrukturni projekti

Autor: Darko Bičak , 02. ožujak 2016. u 22:00
Lovre Kuščević, ministar graditeljstva/Patrik Macek/PIXSELL

HUP želi sudjelovati u izradi propisa kako bi bili bolji i dugoročniji.

Oporavak građevinarstva moguć je uz pokretanje velikih infrastrukturnih projekta poput Pelješkog mosta, kanala Dunav-Sava, projekta željeznica, navodnjavanja i zelene gradnje, kazao je u srijedu prilikom posjete HUP-u Lovre Kuščević, ministar graditeljstva i prostornog uređenja.

Davor Majetić, direktor HUP-a naglasio je potrebu kvalitetnijeg uključivanja Udruge u izradu propisa u ranoj fazi procesa donošenja regulative, smatrajući da bi se na taj način poboljšala kvaliteta i provodljivost propisa i umanjila potreba za čestim izmjenama. Ministar Kuščević je poslodavce ovom prilikom izvijestio o reformama koje namjerava provesti u svom mandatu, a odnose se na sređivanje geoprostornih podataka, jačanje građevinskog sektora te kvalitetno praćenje i odgovaranje na potrebe investitora.

Posebno je bilo govora o velikim infrastrukturnim projektima koji će pomoći bržem rastu hrvatskog građevinskog sektora. Zaključeno je da je aktualni problem nedostatka kvalitetne radne snage potrebno rješavati zajednički kvalitetnim modelima kroz kratkoročne i dugoročne programe. Na sastanku u HUP-u je istaknuta i važnost kontinuiranog socijalnog dijaloga Vlade, HUP-a i sindikata kao preduvjeta kvalitetne pripremi zakonodavnih prijedloga.

Komentirajte prvi

New Report

Close