Građevinari zasad bez posla na Pelješkom mostu

Autor: Suzana Varošanec , 31. srpanj 2018. u 07:33
Foto: Grgo Jelavić / Pixsell

Kinezi preuzeli projektnu dokumentaciju, teče trogodišnji rok za izgradnju.

Preuzimanjem projektne dokumentacije od kineskog konzorcija CRBC s jučerašnjim danom počelo je teći trogodišnji rok za dovršetak realizacije izgradnje Pelješkog mosta, trenutačno najvećeg infrastrukturnog projekta i od strateške važnosti za RH i EU.

Predstavnici Hrvatskih cesta, naručitelja radova i CRBC, izvođača radova, potpisali su u Stonu zapisnike o primopredaji projektne dokumentacije za njegovu izgradnju, i da službeno počinje teći rok kineskim izvođačima, istaknuo je predsjednik uprave HC Josip Škorić.

Po njemu u samom vođenju projekta ima još zahtjevnog administrativnog posla, ali je izvođač, tvrdi, upoznat sa svime što se od njega očekuje pri izvođenju radova i administriranju, kako RH ne bi bila izložena korekcijama EU.

Utoliko, pitanje kooperacije, što najviše zanima mnoge građevinare, ostaje u domeni CRBC-a i to za kasnije, jer poznavatelji navode da unutar projekta mosta još nema konkretnih poslova za građevinare.

Inicijativa Vlade je da kineski partneri prepoznaju naše proizvode, usluge, ali i tvrtke partnere za suradnju, a HGK već okuplja hrvatske tvrtke za provedbu radova na fazama izgradnje, navodi potpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Koje građevinske tvrtke uopće zadovoljavaju uvjete partnerstva u izgradnju mosta? / oprema, radnici, jamstva ….)

New Report

Close