Gradsko vijeće odlučilo: Poskupljuje parkiranje

Autor: Poslovni.hr , 03. veljača 2018. u 10:55
Slatina, Foto: Maja Šantoši / Pixsell

“Mi smo u sustavu PDV-a i moramo podići cijenu.”

Prvoga dana veljače na snagu je stupila odluka Gradskog vijeća Slatine, donesena 30. prosinca prošle godine većinom glasova na prijedlog gradonačelnika Denisa Ostrošića, kojom Vlastiti pogon za obavljanje određenih komunalnih djelatnosti na području grada Slatine prelazi u gradsku komunalnu tvrtku Slatina Kom, za koju je ocijenjeno da može racionalnije i kvalitetnije obavljati komunalne poslove iz djelokruga Vlastitog pogona. Budući da je naplaćivanje parkinga jedna od onih djelatnosti koje ukidanjem Vlastitog pogona prelaze u nadležnost tvrtke Slatina Kom, Sanja Bošnjak postavila je pitanje što će biti s PDV-om i hoće li parkiranje poskupjeti. Predsjednik Vijeća Dario Vrbaslija uputio je vijećnicu da potraži odgovor na svoje pitanje u Slatina Komu, piše Glas Slavonije.

Na posljednjoj sjednici slatinskoga Gradskog vijeća Damira Drokana je zanimalo je li načinjena analiza i što građanima donosi prelazak djelatnosti organizacije i naplate parkiranja, održavanje dijela javnih površina i prigodno ukrašavanje naselja iz Vlastitog pogona u Slatina Kom, odnosno donosi li taj prelazak uštede i poskupljuje li parkiranje vozila u gradu.

– Ja ću dati nedvosmisleni odgovor: poskupljuje! Mi smo u sustavu PDV-a i moramo podići cijenu, dakle parkiranje u dvije zone poskupjet će za jednu kunu – rekao je direktor Slatina Koma Sanjin Hmelik.

Svoje pitanje i odgovor direktora Hmelika vijećnik Drokan je pojasnio rekavši da je na prošloj sjednici usvojena odluka o ukidanju Vlastitog pogona i prelazak djelatnosti naplate parkiranja u Slatina Kom u nadi da je načinjena analiza i da to donosi određenu uštedu građanima.

– Sada vidimo da građani prelaskom djelatnosti naplate parkiranja u Slatina Kom dobivaju skuplji parking – rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close