Gradski vijećnici grada Siska: Grad je u ozbiljnim financijskim problemima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. siječanj 2018. u 11:54
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Čelnik gradskog HSLS-a Darjan Vlahov je upozorio kako se Grad Sisak svojim projektima ne prijavljuje na dostupne natječaje fondova EU, već ih ostvaruje nepovoljnim kreditnim zaduženjima.

U uvjerenju kako ne mogu svoje prijedloge i primjedbe na rad aktualne gradske vlasti iznijeti na sjednicama sisačkog Gradskog vijeća, predstavnici oporbenog Kluba vijećnika HDZ – HSLS – HSP AS – HKS u četvrtak su održali konferenciju za novinare o radu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i Gradskog vijeća u prvih šest mjeseci novoga mandata i ustvrdili da je grad u ozbiljnim financijskim problemima.

Predsjednik Kluba vijećnika Darko Žak rekao je da je na četiri održane sjednice vijeća, na aktualnom satu oporba teško dolazila do riječi, a kada i jest, na svoja pitanja i prijedloge nije dobila konkretne odgovore. Tako, rekao je, još nema odgovora na pitanje o poskupljenju radova na sisačkoj Ledenoj dvorani, čija se cijena s planiranih 5 milijuna popela na navodnih 40 milijuna kuna, a vjerojatno će, rekao je, još rasti.

"Imamo potvrde kako je Grad Sisak 9. i 10. listopada prošle godine bio u blokadi, kasnile su plaće zaposlenima. Na naše pitanje gradonačelnica je odgovorila da lažemo, a imali smo dokaz u rukama. Posebno zabrinjava što danas nema evidencije o blokadi, kako bi se tome zameo trag. Očito je Grad u ozbiljnim financijskim problemima. Zbog toga je nužno odustajanje od ranije planiranih projekata ", rekao je Žak.

Čelnik gradskog HSLS-a Darjan Vlahov je upozorio kako se Grad Sisak svojim projektima ne prijavljuje na dostupne natječaje fondova EU, već ih ostvaruje nepovoljnim kreditnim zaduženjima. Pitao je tko će vraćati te kredite u sljedećem mandatnom razdoblju.

Čelnica sisačkog HSP AS-a Vlatka Vukelić je rekla kako još nisu potpisani kolektivni ugovori s gradskim ustanovama, gradskim trgovačkim društvima i zaposlenima u gradskoj upravi. Prema tvrdnji sindikalne povjerenice, kako je dodala, pregovori još nisu ni počeli, nakon što su prije tri godine prekinuti od strane poslodavca bez obrazloženja. A zadnjih godina su plaće zaposlenih u Gradu Sisku, nastavila je Vukelić, više puta smanjivane.

Predstavnici oporbe su zamjerili gradonačelnici Kristini Ikić Baniček što se Grad nije uključio u akciju kupovne uređaja za magnetnu rezonancu u sisačkoj Općoj bolnici, te što nije reagirala na odluku o prestanku rada vitalnog postrojenja u Rafineriji nafte Sisak.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Vladi smo već 10 puta objasnili: ……. da se na natječaje ne javljamo , jer sve krepa kad banke
moraju preuzeti predmet kreditiranja… i drugo: cijene usluga posrednika su astronomske.

sad će se javit Darko Baniček alias viewer, s parolama iz 1948…

I jeste li proverili ove navode oporbe ? Ipak ste vi seriozna poslovna novina, a ne yellow press, sa sisama i guzicama !

New Report

Close