Gradski podrum ide na bubanj

Autor: Suzana Varošanec , 24. ožujak 2017. u 07:51
Nekretnina je 90-ih zaglavila u bespućima privatizacije

Za kupnju nekretnine od 700m2 u najstrožem centru Zagreba zainteresirani trgovci te vlasnici fitness centra, kockarnice i ugostitelji.

Projektna tvrtka Centar Gradski podrum, osnovana za izgradnju Ban centra, prodala je svih 66 stanova i poslovne prostore, ostvarene cijene iznose do 5000 eura po m2, a sad vlasnici tvrtke – Institut IGH čiji je udjel najveći i iznosi blizu 50%, Stipić Grupa, Zagrebačka banka i Reinvest prodaju posljednju nekretninu u vlasništvu tvrtke – nekadašnji restoran Gradski podrum koji se nalazi u najstrožem centru Zagreba.

U situaciji nedostatka komercijalnih prostora na kvalitetnim lokacijama poziv prodavatelja privukao je pozornost potencijalnih kupaca iz različitih uslužnih djelatnosti, no izbor je sužen, doznajemo,  na ugostitelje. Direktor Centra Gradski podrum Branimir Cvitanović kaže da postoji nekoliko ozbiljnih interesenata iz ugostiteljske grupacije. Doznajemo i da riječ o renomiranim ugostiteljima koji posluju u zagrebačkom centru.

"Očekujemo da će u narednim tjednima Gradski podrum dobiti novog vlasnika, a hoće li se zadržati poslovanje pod ovim brend u sferi je odlučivanja novog vlasnika", kaže Cvitanović. U dosadašnjim kontaktima razmatrane su razne opcije u pogledu namjene ovog prostora. Kako je nekretnina veličine blizu 700 m2, dosad je iskazan interes i za trgovinu te za fitness centar i kockarnicu, no prenamjena prostora nije u cilju prodavatelja.

Društvu je, navodi naš sugovornik, u interesu da se nekretnina sačuva kao dio zagrebačke baštine sa svojom tradicijskom djelatnošću, i stoga ističe da su "izbirljivi po pitanju buduće namjene, tako da će prostor prodati ne samo onome tko zadovolji financijski kriterij, nego i kriterij buduće namjene".  "Radili smo procjenu vrijednosti nekretnine, ali to nije podatak s kojim bismo izlazili u javnost. Tržište je počelo rasti, konjuktura je pozitivna i očekujemo daljnji rast cijena nekretnina uz uvjet održavanja makroekonomske stabilnosti u zemlji", kaže Cvitanović. Inače Grad Zagreb ima pravo prvenstva kupnje.

Komentirajte prvi

New Report

Close