Gradska vijećnica državi mora vratiti 130.800 kuna

Autor: Agencija VLM , 20. studeni 2012. u 14:47
Marija Habijan (PXL)

Marija Habijan osuđena je na 10 mjeseci uvjetnog zatvora zbog toga što je kao ravnateljica škole sebi i drugim zaposlenicima pribavila znatnu nepripadajuću dobit

Bivša ravnateljica Druge gimnazije i nezavisna vijećnica varaždinskog Gradskog vijeća Marija Habijan presudom Županijskog suda u Varaždinu osuđena je na 10 mjeseci uvjetnog zatvora zbog toga što je od u razdoblju od 1. travnja 2006. godine do 31. ožujka 2010. godine kao ravnateljica škole sebi i drugim zaposlenicima pribavila znatnu nepripadajuću dobit.

Habijan je za sebe i još petero djelatnika škole odobravala naknade za prekovremeni rad iako je znala da nema pravo na isplatu prekovremenih sati. Naloge za prekovremeni rad ispisivala je bez suglasnosti Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i tako zloupotrijebila svoj položaj i ovlasti pritom oštetivši Ministarstvo za 130.800 kuna. Od toga je sebi pribavila 34.487 kune, tajnici škole 9643 kune, satničarki i voditeljici sportske dvorane 9723 kune, računovodstvenoj referentici 6011 kuna te administratorici 6551 kunu.

Postupak protiv Marije Habijan na Županijskom sudu u Varaždinu trajao je nešto manje od godinu dana, a presuda je donesena pod dva uvjeta: unutar dvije godine ne smije počiniti nikakvo kazneno djelo i sav novac u roku od godinu i pol dana mora vratiti u državni proračun.

Komentirajte prvi

New Report

Close