Gradska uprava zapošljava 320 osoba

Split u dimu, Foto: Miranda Cikotić / Pixsell Split u dimu, Foto: Miranda Cikotić / Pixsell

Osobe koje su radile u javnom radu u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad tri godine ne mogu biti uključene u javni rad.

Splitska Gradska uprava raspisala je u sklopu Programa javnog rada - aktivacije nezaposlenih osoba natječaj za 320 osoba koje bi šest mjeseci radile na preventivnim mjerama zaštite od požara i bujičnih poplava, priopćeno je u utorak iz Gradske uprave.

Riječ je o radovima na nerazvrstanim cestama koji obuhvaćaju krčenje samonikloga grmlja i šiblja, uklanjanje i odvoz granja, radovima na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenju jaraka i prilaza slivnicima i odvodnim jarcima te produbljivanju korita oborinskih kanala, navodi se u priopćenju.

Kako je objašnjeno iz Gradske uprave, riječ je i o radovima na održavanju poljskih putova - pomoći pri otvaranju protupožarnih prosjeka i putova, čišćenju i održavanju rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanju čistim i uređivanju izvora vode u šumama te ostalim preventivno-uzgojnim radovima planiranim godišnjim planovima ili planovima zaštite od požara te saniranjem nerazvrstanih cesta, čiji su vlasnici i za čije su održavanje mjerodavne upravo jedinice lokalne samouprave i uprave - zbog posljedica bujičnih poplava.

Također je riječ o radovima na čišćenju divljih odlagališta otpada - prikupljanju otpada, odvozu i zbrinjavanju otpada, nasipavanju zemljom saniranih površina i drugim društveno korisnim poslovima.

U Program javnog rada uključit će se, među ostalim, dugotrajno nezaposlene osobe, osobe s invaliditetom, osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada, mlade osobe i korisnici zajamčene minimalne naknade prijavljeni u evidenciji nezaposlenih (bez obzira na duljinu prijave), hrvatski branitelji, djeca i supružnici poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, roditelji roditelji s 4 i više malodobne djece, roditelji djece s teškoćama u razvoju, liječeni ovisnici o drogama, beskućnici (...).

Osobe koje su radile u javnom radu u vremenu duljem od 12 mjeseci unazad tri godine ne mogu biti uključene u javni rad. 

Program može trajati do šest mjeseci u punom radnom vremenu ili do šest mjeseci u nepunom radnom vremenu uz mogućnost obrazovanja. Subvencija iznosi 100 posto troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna ili 50 posto troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kuna (ako je rad u nepunom radnom vremenu), objašnjeno je iz splitske Gradske uprave, koja je natječaj objavila na svojoj internetskoj stranici.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!