Gradska tvrtka Auto promet poslala ovrhu na grad Sisak

Autor: Agencija VLM , 18. listopad 2012. u 11:29
Miljenko Vurin (PXL)

Činjenica je da društvo u ovoj situaciji nije imalo izbora jer bi u protivnom oštećeni djelatnici društva sudskim ovrhama blokirali žiro-račun trgovačkog društva.

S obzirom na to da Grad Sisak nije isplatio dogovorena sredstva za otpremnine sisačkom Auto prometu, a radnici su na račun Auto prometa počeli slati ovrhe, što je dovelo i do jednodnevne blokade računa tvrtke, ova je gradska tvrtka s računa Grada Siska ovršila 1,59 milijuna kuna.

Naime, Gradsko vijeće Siska još je u rujnu 2010. godine donijelo zaključak o prihvaćanju izvješća o organizacijskoj strukturi Auto prometa Sisak d.o.o., pa je time prihvatilo i program mjera za restrukturiranje društva. Sastavni dio ovog programa bilo je i zbrinjavanje viška radnika ovog društva te je sukladno tome gradonačelnik Dinko Pintarić donio odluku o osiguravanju sredstava za isplatu otpremnina od ukupno 7,1 milijuna kuna s dinamikom isplate u tri godine. Gradski proračun je u 2011. godini uspio osigurati 2,5 milijuna kuna, koliko je odlukom bilo i predviđeno za tu proračunsku godinu, no zbog znatnog pada općih prihoda u 2012. godini nastali su problemi.

Naime, stavka za otpremnine se, kažu u vijećnici, zbog krize nije mogla pozicionirati u aktualnom proračunu, ali je gradonačelnik sukladno zaključku Gradskog vijeća, sporazumom s trgovačkim društvom preuzeo obvezu sredstava za otpremnine i u 2012. godini. Kako se sukladno odredbama sporazuma do 15. listopada 2012. godine sredstva u iznosu od 1,59 milijuna kuna nisu uspjela osigurati, sporazum je postao ovršna isprava kojom je trgovačko društvo Auto promet za taj iznos ovršilo žiro račun proračuna Grada.

"Činjenica je da društvo u ovoj situaciji nije imalo izbora jer bi u protivnom oštećeni djelatnici društva sudskim ovrhama blokirali žiro-račun trgovačkog društva", priopćeno je iz Gradske vijećnice. "To je bila obveza koju je Grad preuzeo prema radnicima, sukladno prihvaćenom programu restrukturiranja društva iz 2010. godine. Otpremnine Auto promet iz redovnog poslovanja nije mogao isplatiti što se znalo i kad se išlo u restrukturiranje i zato je Grad prihvatio tu obvezu. Mi smo se sada našli pod prijetnjom ovrha radnika, a jedna nam je već bila blokirala račun. Ova će sredstva omogućiti isplatu dijela otpremnina, prema dogovoru, za one radnike koji su do 30. kolovoza otišli iz tvrtke, dok će drugi dio, prema dogovoru, biti uplaćen Auto prometu u siječnju od čega će se isplatiti oni radnici koji su iz tvrtke otišli u 9., 10., 11. i 12. mjesecu 2011. godine",  rekao je direktor Auto prometa Miljenko Vurin.

Komentirajte prvi

New Report

Close