Gradonačelnik Novosel pozvao predsjednicu Republike Hrvatske na nastavak Diplomatske berbe

Autor: Poslovni.hr , 14. kolovoz 2015. u 11:14
Thinkstock

Diplomatska berba zamišljena je kao druženje stranih veleposlanika i njihovih supružnika u pitoresknim plešivičkim vinogradima, koji kroz berbu grožđa upoznaju vinare i vrhunsku kvalitetu vina jaskanskog podneblja, a istovremeno i uživaju u gostoprimstvu

Kako bi se nastavila tradicionalna Diplomatska berba po kojoj je Jastrebarsko  posljednjih godina postalo poznato u Hrvatskoj ali i u svijetu, gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, uputio je predsjednici Republike Hrvatske, Kolindi Grabar Kitarović, poziv uz želju za nastavkom suradnje u organizaciji ovog jedinstvenog događaja.

Prvi poziv predsjednica je zaprimila još 29. lipnja, a nakon što odgovor nije stigao, drugi poziv je uslijedio 29. srpnja, no do danas odgovor iz Ureda Predsjednice nije stigao.

Podsjetimo, Diplomatska berba originalna je  i zaštićena manifestacija kao intelektualno vlasništvo Grada Jastrebarskog. Do sada je održana četiri puta, dok je prošle godine odgođena radi nepovoljnih vremenskih uvjeta. Diplomatska berba zamišljena je kao druženje stranih veleposlanika i njihovih supružnika u pitoresknim plešivičkim vinogradima, koji kroz berbu grožđa upoznaju vinare i vrhunsku kvalitetu vina jaskanskog podneblja, a istovremeno i uživaju u gostoprimstvu. S ponosom možemo istaknuti i da se ulazak Hrvatske u Europsku uniju, u Bruxellesu i u Zagrebu proslavio jaskanskim pjenušcem.

„Uputio sam gospođi predsjednici, Kolindi Grabar Kitarović, poziv da nastavimo s Diplomatskom berbom vjerujući da će ona to prihvatiti. Diplomatska berba zamišljena je kao jedna odlična međunarodna promocija našega Grada, naših vinara, prekrasne prirode, kao i ostalih jaskanskih resursa. Dokaz da smo manifestaciju dobro osmislili je i veliko zadovoljstvo svih diplomata koji su sudjelovali u berbi. Vjerujem da ćemo nastaviti ovu lijepu tradiciju po kojoj smo jedinstveni, ne samo u Hrvatskoj nego i u svijetu, jer je to istovremeno i lijepa promocija hrvatske kulturne i tradicijske baštine. Diplomatska berba lišena je bilo kakvih političkih konotacija i predstavlja jednu simbiozu poslovne i turističke međunarodne promocije, na koju smo svi mi u Gradu izuzetno ponosni. Predsjednici, predsjednice ili gradonačelnici će se kroz povijest mnogo puta promijeniti, a mi se nadamo da će se dobre tradicije zauvijek zadržati. U ovom trenutku jedino izražavam zabrinutost, jer vrijeme za početak priprema ove manifestacije polako ističe, ako već i nije isteklo. Uvažavajući instituciju predsjednice Republike Hrvatske, kao i institucije diplomatskih misija, ne bismo voljeli biti dovedeni u vremenski tjesnac pa se nadam da ćemo kroz nekoliko dana dobiti odgovor na naše odaslane pozive“,  naglasio je u priopćenju gradonačelnik Grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Komentirajte prvi

New Report

Close