Gradonačelnik mora preuzeti odgovornost za gradsku imovinu

Autor: Poslovni.hr , 07. travanj 2013. u 13:29
Rajko Ostojić (Press foto)

Rajko Ostojić, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, komentirao je danas vrijednu imovinu koju Grad Zagreb ima u vlasništvu, a o kojoj se ne brine i koju ne stavlja u funkciju zbog čega ona predstavlja teret.

Rajko Ostojić, kandidat za gradonačelnika Grada Zagreba, komentirao je danas vrijednu imovinu koju Grad Zagreb ima u vlasništvu, a o kojoj se ne brine i koju ne stavlja u funkciju zbog čega ona predstavlja teret, umjesto da je izvor prihoda. Uz dvije najpoznatije promašene investicije, kupnju Gredelja i Zagrepčanke, simbol imovine o kojoj se gradska uprava ne brine postalo je naselje Novi Jelkovec.

Kupce stanova u tom urbanistički dobro uređenom naselju prevario je Milan Bandić obećavši im moderno, dobro održavano naselje sa svim popratnim sadržajima, a umjesto toga, zbog izostanka bilo kakve suvisle socijalne strategije, naselje se pretvara u socijalni geto na rubu grada.

– Građani Novog Jelkovca, s kojima sam se susreo, postavljaju logično pitanje gradskoj upravi što namjerava učiniti sa 600 trenutno praznih stanova čije održavanja plaćaju svi porezni obveznici Zagreba. Međutim, odgovora od aktualne gradske vlasti nema. Obvezujem se da ću nakon preuzimanja odgovornosti za Grad, u suradnji sa Sveučilištem i Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta, prazne stanove staviti u funkciju podizanja standarda zagrebačkih znanstvenika i nastavnika. Također, odmah ću pokrenuti reviziju ugovora kojima su stanovi dodijeljeni socijalnim slučajevima kao i reviziju kriterija po kojima se dodjeljuju takvi stanovi. Stanari iz Novog Jelkovca od Grada s pravom traže da se pobrine za svoju imovinu jer oni svakodnevno svjedoče da se ta imovina uništava zbog nezainteresiranosti i nemara gradske vlasti. To je odgovornost koju gradonačelnik mora preuzeti, a ne bježati od nje – istaknuo je Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close