Gradonačelnica Knina zove Lustiga: Dođite, nismo zabranili film o holokaustu

Autor: Agencija VLM , 05. listopad 2012. u 15:57
Branko Lustig (PXL)

Branko Lustig, prilikom projekcije njegova filma “Posljednji let Petra Ginza”, prošlog se tjedna našao u praznoj kninskoj dvorani

Nakon što se Oscarom nagrađeni producent i preživjela žrtva holokausta Branko Lustig našao prošlog tjedna u praznoj kninskoj dvorani prilikom projekcije njegova filma "Posljednji let Petra Ginza", gradonačelnica Knina Josipa Rimac pozvala ga je da zajedno pokušaju organizirati novu projekciju filma te naglasila kako je siguran da će ovog puta ona i uspjeti.

– Zaprepašteni smo harangom koju pojedini mediji ovih dana vode protiv Knina i svih njegovih građana. Okarakterizirani smo kao netolerantan grad, grad bez demokracije i sućutnosti jer je tobože djeci i roditeljima netko zabranio dolazak na projekciju filma. A isto tako navodno im je zabranjeno poslušati predavanje oskarovca i bivšeg logoraša u Auschwitzu Branka Lustiga. Pojedini su autori još žešće ustvrdili i da se u Kninu "ponovno dogodio holokaust" – priopćila je gradonačelnica Rimac te dodala:

– Upravo je suprotno, Knin je grad multietničnosti i multikulturalnosti, u kojem se različitosti ne niječu, nego poštuju i afirmiraju. Stoga moram ustvrditi kako se krivnja za neuspjelu projekciju ne može pripisati građanima Knina, nego bombastičnim naslovima pojedinih medija koji su potpuno pogrešno izvijestili iz Zadra. Nažalost, to je svima postalo jasno tek nakon što je nesretno propala projekcija u Kninu – zaključuje gradonačelnica.

Komentirajte prvi

New Report

Close