Grade prve svjetske vjetroorgulje, projekt vrijedi 14 milijuna kuna

Autor: Marta Duić , 11. srpanj 2019. u 14:10
Promicanjem održivog razvoja neretvanske doline utječe se i na lokalno gospodarstvo, Foto: PD

Uređenje posjetiteljskog centra, muzeja…

Projekt Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve doprinijet će održivom društvenom i gospodarskom razvoju doline Neretve, poručili su predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije obilazeći lokacije provođenja projekta. Njegova vrijednost je 14.356.064 kuna, prihvatljivi troškovi su 14.048.072,02 kuna od čega 10.536.054 kuna iznosi potpora EU.

Projekt obuhvaća rekonstrukciju škole u Baćini, unutar koje će se nalaziti posjetiteljski centar Vrata Neretve i planinarski dom, uređenje izložbenog prostora Prirodoslovnog muzeja u Metkoviću, izgradnju edukacijskog i eko kompleksa s prvim vjetroorguljama u svijetu na brdu Trovro u Rogotinu, uređenje promatračnice za živi svijet i 10 km pješačkih staza na Baćinskim jezerima, revitalizaciju pet km staza i šetnica na području Predolac-Šibenica, uređenje edu-eko vrta u sklopu OŠ fra Ante Gnječa u Staševici, uređenje eko dječjeg igrališta u Otrić Seocima i postavljanje sustava za zaštitu od požara na području Predolac-Šibenica i brdu Babina Gomila.

“Želimo podići svijest o važnosti održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve te stvoriti edukativno-ekološki kompleks sadržaja i objekata, s ciljem isticanja posebnost i važnost ovog područja na međunarodnoj razini. Projekt će imati pozitivan utjecaj na turističku ponudu i gospodarstvo regije”, poručuje voditelj projekta Miho Baće.

Komentirajte prvi

New Report

Close