Grad Zagreb kreće u otvoreni rat protiv Ubera?

Autor: Poslovni.hr , 24. studeni 2015. u 16:13
Foto: Slavko Midžor / Pixsell

U cijelu priču oko “Ubera” uključuje se i Gradska skupština.

U cijelu priču oko "Ubera" uključuje se i Gradska skupština koja je za nadolazeću sjednicu najavila prilično zanimljivu najavu izmjene Odluke o autotaksi prijevozu.

Naime, na 34. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba  po prijedlozima zastupnika i njihovih klubova biti će donesene brojne izmjene jednako tako brojnih ranijih odluka, no samo jedna treba biti donesena po hitnom postupku – ona o autotaksi prijevozu.

Kako piše tportal, prijedlog Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o autotaksi prijevozu sadrži nekoliko promjena vezanih uz ovu djelatnost, no dvije itekako upadaju i oči:

Članak 3. prijedloga izmjena navodi:

U članku 28. iza stavka 2. dodaje se stavak 3. koji glasi: ‘Cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade’.

Članak 5. istog prijedloga Odluke o izmjenama također je zanimljiv, a glasi:

Javni poziv za podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za autotaksi prijevoz neće se objavljivati do 30. lipnja 2017., nakon čega će se objavljivati svakih četiri godine.

Dvije spomenute izmjene kao da su skrojene za otvoreni rat Gradske skupštine protiv zloglasnog Ubera. Naime, iako korisnici Ubera u Zagrebu početak vožnje plaćaju osam kuna, a dodatno se plaća četiri kune po prijeđenom kilometru plus 0,5 kuna po minuti vožnje, pozivanjem drugih korisnika na registraciju i vi i oni dobit ćete besplatne vožnje u iznosu od 35 kuna. Izmjena članka 3. Odluke o autotaksi prijevozu eliminirat će takvu mogućnost.

Komentari (1)
Pogledajte sve

‘Cijena za početak vožnje ne smije uključivati pravo na vožnju bez naknade’

Nema to veze s uberom, nego s cammeom i njegovih “do 2 km gratis”.

New Report

Close