Grad Zagreb će dokapitalizirati Imunološki zavod iznosom od 110 milijuna kuna

Autor: Marija Crnjak , 10. rujan 2018. u 16:28
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

To stoji u Modelu strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu između Grada Zagreba i Vlade RH, koji je IMZ objavio u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi.

Nakon provedenog dubinskog snimanja koje je u tijeku, Grad Zagreb će dokapitalizirati Imunološki zavod iznosom od 110 milijuna kuna odjednom ili u ratama. Time će podmiriti dobavljače s 35 milijuna kuna, pokrenuti proizvodnju virusnih cjepiva na postojećim lokacijama te ugovornu proizvodnju krvnih derivata do izgradnje novog pogona na novoj lokaciji, za što treba još 32 milijuna kuna bez PDV-a, dok će još 43 milijuna kuna trebati za ulaganja u pogone i opremu do trenutka kad će IMZ moći sam servisirati kreditne obveze i obveze po kamatama.

Prije toga država mora ponovno pripojiti ustanovu Imunološki zavod istoimenoj tvrtki, jamčiti Gradu da će tvrtka moći koristiti matične sojeve virusa morbila Edmonston-Zagreb, rubele RA 27/3 i parotitisa Leningrad- 3, te izvršiti konverziju svih potraživanja RH u vlasnički kapital Društva. To stoji u Modelu strateškog partnerstva za pokretanje proizvodnje u Imunološkom zavodu između Grada Zagreba i Vlade RH, koji je IMZ objavio u ponedjeljak na Zagrebačkoj burzi. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Debilana, populizam i kradja novca poreznih obveznika!

New Report

Close