Grad uzeo zemljište, nije dao odjele, a sad bi još

Loša trampa bolnice Jankomir sa Zagrebom dobija nastavak

Grad Zagreb već dvije godine kasni s izgradnjom dva odjela Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan na Jankomiru, što je bolnica trebala dobiti ustupivši Gradu građevinsko zemljište.

Iako nije ispunio staro obećanje, Grad je nedavno od bolnice zatražio još 20-ak tisuća kvadrata, uključujući zemljište na kojem su sad skladište i jedan odjel. Sad Gradu zemljište treba za izgradnju ceste, a novo je obećanje da će zauzvrat sufinancirati izgradnju novog skladišta i odjela. Upravno vijeće bolnice, međutim, ovoga puta je dalo samo suglasnost za ustupanje dijela zemljišta, ali nekretnine ne da sve dok se ne izgrade nove. Na stare grijehe Grada, koji se dakako pripisuju gradonačelniku Milanu Bandiću, upozorio je predsjednik skupštine Boris Šprem. “Jankomir je 2008. Gradu bez naknade ustupio 54 tisuće kvadrata zemljišta i Grad je bolnici trebao napraviti dva odjela. Novac je trebao biti predviđen još lani u proračunu, no to se još nije dogodilo”, tvrdi Šprem. Ravnatelj bolnice Mate Mihanović kaže da Grad još nije ispunio obvezu. Početkom srpnja Upravnom vijeću iz Poglavarstva je stigao novi ‘prijedlog’ da bolnica ustupi 10-tak tisuća kvadrata za gradnju ulice Antuna Šoljana, što je vijeće izglasalo. Odbijen je zahtjev za ustupanje skladišta i dnevne bolnice, nekretnina koje bi Grad prodao i od toga sufinancirao izgradnju novih nekretnina iste namjene, ali na drugom mjestu. Zbog izgradnje Šoljanove koja će sjeći krug bolnice, stari objekti će biti neupotrebljivi. Građevinska dozvola za nove objekte već postoji, a izgradnja je predviđena u idućoj godini. “ Te su nekretnine neophodne za funkcioniranje bolnice, prije izgradnje novih ne možemo se odreći starih objekata”, tvrdi predsjednica UV ustanove Sanja Peček Milaković.

Komentari (1)
  • benčić-jur
    benčić-jur 6:35 4.8.2010.

    Nema šta, hajdučki poslovni kodeks na djelu !
    I mene su “zavaljali” na sličan način, nakon što sam im ustupio zemlju za izgradnju autobusnog okretišta ( 1,5 km sjeverno od Ilice, a radove su izveli bez građevinske dozvole) naknada za oduzeto vlasništvo postala je još jednom trakavicom hrvatskog pravosudnog bespuća
    Očito, da bi se “dobro” poslovalo s gradom, nužno se je biti nečiji kum ili se jednostavno zvati Ernest.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!