Grad snizio cijene karata učenicima, studentima i građanima

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2017. u 09:53
Foto: Thinkstock

Grad je preuzeo na sebe veću financijsku obavezu na način da će građani manje plaćati, a Grad više preuzeti na sebe.

Gradonačelnik Đakova Marin Mandarić izvijestio je o dogovoru s Panturistom, prema kojem su snižene cijene karata učenicima, studentima i građanima.

– Nije Panturist nama snizio cijene, nego je Grad preuzeo na sebe veću financijsku obavezu na način da će građani manje plaćati, a Grad više preuzeti na sebe – naglasio je Mandarić i rekao da je to politička odluka njega i ekipe koja vodi grad – da Grad financijski stane iza stvari bitnih za standard građana. Studenti će umjesto dosadašnjih 600 kuna za mjesečnu kartu do Osijeka/Sl. Broda sada plaćati 400 kuna, a od sada to vrijedi i za studente koji nisu redovni.

Povratna karta za studente od Đakova do Osijeka bila je dosad 42,30, a sada je 35,30 kuna. Sada će i studenti do Slavonskog Broda moći ići povratnom subvencioniranom kartom, koja će biti 42,30 kuna. Mjesečna karta unutar grada za građane umjesto dosadašnjih 100 ide na 90 kuna, a za građane iz prigradskih naselja umjesto 150 sada ide na 140 kuna. Vrijedit će šest sati umjesto dosadašnja tri. Srednjoškolcima će karta od sada vrijediti cijelu godinu te praznicima i nedjeljom, piše Glas Slavonije.

Komentirajte prvi

New Report

Close