Grad Koprivnica predstavio se na CIVITAS Forumu u Ljubljani

Autor: Poslovni.hr , 12. listopad 2015. u 09:40
Thinkstock

Mreža Slovenija-Hrvatska, koja je ocijenjena najuspješnijom u protekloj godini, predstavila je svoja iskustva te održala sjednicu Upravnog odbora, u čijem je sastavu u Grad Koprivnica.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak i predstavnici Grada Koprivnice i Razvojne agencije Sjever –DAN sudjelovali su u radu ovogodišnjeg CIVITAS Foruma, koji je održan u Ljubljani od 7.-9.listopada. Nebojša Kalanj predstavio je sustav zajedničkog korištenja električnih automobila, razvijen u sklopu projekta CIVITAS DYN@MO, dok je povijest koprivničkih gradskih bicikla u efektnoj pecha-kucha prezentaciji predstavio Marko Stančec. Helena Hećimović vodila je dio konferencije posvećen europskim iskustvima u korištenju električnih autobusa. Tijekom cijele konferencije predstavnici Koprivnice prezentirali su sudionicima Foruma projekt CIVITAS DYN@MO u promotivnom prostoru projekta.

Dio konferencije bio je posvećen mrežama CIVINET koje okupljaju gradove i organizacije područja povezanih istim ili srodnim jezikom. Mreža Slovenija-Hrvatska, koja je ocijenjena najuspješnijom u protekloj godini, predstavila je svoja iskustva  te održala sjednicu Upravnog odbora, u čijem je sastavu u Grad Koprivnica.

Posebno je svečana bila dodjela CIVITAS priznanja najuspješnijim gradovima u protekloj godini. Nagrada za tehničke inovacije dodijeljena je gradu Umea iz Švedske, nagradu za sudjelovanje javnosti osvojila je španjolska Valencija, dok je Reggio Emilia proglašen CIVITAS gradom godine. Helena Hećimović primila je certifikat za pohađanje CIVITAS Akademije.

CIVITAS Forum u Ljubljani okupio je više od 500 sudionika, koji su se mogli uvjeriti da Ljubljana zaslužuje titulu Zelene prijestolnice Europe. Smjela inovativna rješenja za smirivanje prometa i širenje pješačke zone osigurala su ovom gradu dvije nagrade Europskog tjedna kretanja i brojna druga priznanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close