Grad Crikvenica nezakonito zaposlio ravnateljicu muzeja

Autor: Poslovni.hr , 28. prosinac 2012. u 11:47
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Ravnateljica nije udovoljavala uvjetu da mora imati najmanje pet godina rada u muzejskoj struci, odnosno reputaciju istaknutog i priznatog stručnjaka…

Grad Crikvenica protuzakonito je zaposlio Irenu Jurić na mjesto ravnateljice crikveničkog muzeja, utvrdio je Državni inspektorat, doznaje Novi list.

“Inspekcijskim nadzorom izvršenim kod poslodavca Grad Crikvenica utvrđeno je da je dana 13. prosinca 2011. godine s Irenom Jurić sklopljen ugovor o radu za obavljanje poslova ravnateljice Muzeja Grada Crikvenice. Ugovor je sklopljen za razdoblje od 20.10.2011. do 20.10.2015. godine, a da narečena radnica nije udovoljavala posebnim uvjetima za zasnivanje radnog odnosa”, stoji u nalazu inspektorata.

Ravnateljica nije udovoljavala uvjetu da mora imati najmanje pet godina rada u muzejskoj struci, odnosno reputaciju istaknutog i priznatog stručnjaka ili stručnjakinje na području kulture, s najmanje deset godina iskustva rada u kulturi.  S obzirom da je sklopljen ugovor o radu s radnikom koji ne udovoljava zakonom propisanim posebnim uvjetima za zasnivanje radnog odnosa,  poduzete su zakonom propisane mjere. Podnesen je optužni prijedlog protiv poslodavca – pravne osobe i odgovorne osobe u pravnoj osobi, piše list.

“Gradsko vijeće je na jednoj od svojih sjednica izabralo ravnateljicu Muzeja i mi smo kao Grad, kao institucija, pokrenuli sve odgovarajuće mjere. Bilo je diskusije zadovoljava li ona uvjete ili ne zadovoljava. Dokumentaciju o tome poslali smo u sve institucije u koje ih treba poslati. Ne mogu o tom slučaju sad reći ništa detaljnije, jer sam na terenu. Gradsko vijeće je tada izabralo Irenu Jurić za ravnateljicu Muzeja i ona je još uvijek ravnateljica. Sve zakonom propisane procedure su poduzete”, rekao je gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina za Novi list. 

Komentirajte prvi

New Report

Close