Grabar-Kitarović imenovala Balenović povjerenicom za zviždače

Autor: Poslovni.hr/Hina , 24. ožujak 2015. u 14:45
Foto: Žarko Bašić / Pixsell

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je Vesnu Balenović svojom povjerenicom za zviždače.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je Vesnu Balenović svojom povjerenicom za zviždače, priopćeno je u utorak iz Ureda predsjednice, a priopćenje u kojem zahvaljuje na imenovanju poslala je i predsjednica udruge Zviždač ističući da će tim imenovanjem zviždači imati zaštitu s najviše instance.

"Ovom odlukom Predsjednica je ispunila još jedno od svojih predizbornih obećanja koja nam je dala, da će posvetiti posebnu pozornost zviždačima i njihovoj zaštiti. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović učinila je ono što bivši predsjednik Ivo Josipović nije niti znao, niti htio. Naime, bivši predsjednik Josipović zviždače je koristio samo kao kulisu, za potrebe vlastite političke promocije", stoji u priopćenju Vesne Balenović.

"Pred nama stoji veliki posao, jer zviždači su u našem društvu prva linija fronte koja se bori protiv kriminala i korupcije. Ne smijemo dozvoliti da nezaštićeni zviždači, kao do sada, postaju žrtve te neravnopravne borbe. Radit ćemo zajedno i odlučno s još većom snagom i energijom na zaštiti zviždača, njihovih ljudskih i radnih prava, jer oni kao zaštitnici javnog interesa to itekako zaslužuju", ističe Belenović.

Komentari (12)
Pogledajte sve

intervju-predsjednice-republike Hrvatske

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, jako se razlikuje od svoja dva prethodnika na Pantovčaku. Ne komentira, poput njih, svakodnevno za medije, niti gura svoje mišljenje o baš svemu. Kaže mi da bi se time samo odvlačila pažnja od bitnih stvari. No, kada se javi, uvijek se nešto uzburka. Poput premijera Zorana Milanovića, kojeg je, baš u trenutku dok je predsjednica davala intervju, iznenadila jer je kritizirala njegov potez povlačenja hrvatskog veleposlanika iz Beograda na konzultacije u Zagreb.

– U studenom naša vlada nije opozvala veleposlanika. Sada se ne mogu oteti dojmu da je ovo brzopleto povlačenje veleposlanika uvjetovano izbornom kampanjom, objasnila mi je. Očito smatra da je Vlada RH trebala ovakav potez s veleposlanikom poduzeti još u studenom, kao što je to ona i predlagala jer se vlada Srbije tada nije ogradila od Šešeljevih velikosrpskih izjava.

– Mi jako dobro znamo, a nadamo se da će i u Srbiji to prihvatiti, kako je Domovinski rat bio pravedan i oslobodilački, vojno redarstvena operacija Oluja legalna i legitimna, a general Gotovina zapovjednik pobjedničke vojske, kazala mi je predsjednica na početku intervjua.

Nada se da ćemo se skoro izdići iz ove situacije i moći se koncentrirati na konkretan rad na rješavanju otvorenih pitanja između RH i Srbije, poput pitanja nestalih, razgraničenja, vraćanja arhiva i umjetnina, jer, prošlih godina, kaže, nije riješeno gotovo ništa od toga. Razgovarali smo na Pantovčaku, u zgradi koju, priznaje, ne voli i u kojoj se osjeća otuđenom, daleko od građana, pa otud i njezina želja da se nađe druga lokacija.

>>Cijeli intervju pročitajte u subotnjem tiskanom izdanju Večernjeg

http://www.vecernji.hr/hrvatska/prvi-novinski-intervju-predsjednice-republike-hrvatske-nakon-izbora-998646

Najinteresantnije je da je Josipović dobio sve glasove podržavatelja SDP a zatim nakon što mu konj nije odsedlan za narednih 5 godina nerada pljunuo sve te birače plus SDP koji ga je izgurao za predsjednika. Prema tome Vi kojima KGK ne odgovara jeste li za Josipovića ili za SDP???
SDP dopušta cijelog mandata četničenje do te mjere da sami ministri Srbije daju velikosrpske izjave i dan danas a nisu učinili ništa da naplate ratnu odštetu.
To četničenje je rezultat protuhrvatskih izjava i djelovanja isključivo i jedino SDP Vlasti.
HRV mora uvesti vize za građane Srbije. Ne može se na otvoreno neprijateljstvo davati izjave tipa Pusićke o “poticanju ulaska u EU”.
HRV mora tražiti naplatu ratne odštete od Srbije i dok se to ne realizira i dalje će hrvatskom harati partizanstvo a branitelji biti bacani u kut.

@viewer-da si dobro “gledao” možda bi i čuo za glasove neprisutnih koji već duže vrijeme glasuju! Lignja se brzo predao svjestan da mu ni to nije pomoglo….


kriva ti je računica.
Gospođa Predsjednica dobila je 80 % a bivši Josipović svega 6,98 %.
A kada bi sada bili izbori i kada su ga svi pročitali Josipović bi vjerojatno dobio samo 2 % glasova.
Vidjet ćeš kada će biti parlamentarni izbori da Josipović neće ni ući u Sabor.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva,

Kolinda Grabar Kitarović dobila je 80 % glasova birača

a Ivo Josipović 6,98 posto. ”

http://www.vecernji.hr/predsjednicki-izbori2014/zbog-dva-listica-viska-ponavljaju-se-izbori-u-karlovackom-naselju-984756 [vecernji.hr]

Hoće li ikada odgovarati oni pokvarenjaci koji su za Judine škude sastavljali Josipovićeve crvene predizborne ankete ?

Pero, Pero, malo te muce brojevi i postotci.

Prema neslužbenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, Kolinda Grabar Kitarović dobila je 80 glasova birača odnosno njih 93,02 posto a Ivo Josipović 6 glasova odnosno njih 6,98 posto.

New Report

Close