Grabar-Kitarović će u govoru istaknuti potrebu novog hrvatskog zajedništva

Autor: Poslovni.hr/Hina , 15. veljača 2015. u 11:02
Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Pavić dodaje da inauguralni govor prve hrvatske predsjednice neće biti kritički, već pozitivan i optmističan.

 Inauguralni govor izabrane predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović bit će optimistično intoniran, temeljen na potrebi novog početka i novog hrvatskog zajedništva, onog zajedništva na kojem je utemeljena Hrvatska, rekao je u subotu član njenog tima Mladen Pavić na Markovom trgu.

"Njen govor bit će intoniran u kontekstu potrebe novog zajedništva, istog onog zajedništva na kojem je dr. Franjo Tuđman stvorio državu Hrvatsku", kazao je Pavić novinarima koji su na Markovom trgu pratili generalnu probu uoči nedjeljne inauguracije prve hrvatske predsjednice.

Pavić dodaje da inauguralni govor prve hrvatske predsjednice neće biti kritički, već pozitivan i optmističan.

"Uputit će snažnu poruku novog zajedništva unutar svijeta i Europe, u odnosu na sve ono što se danas događa. Iskazat će potrebu i želju i svoju inicijativu da mladi ostanu u Hrvatskoj, za jedan novi početak u Hrvatskoj", kazao je.

U govoru će Grabar-Kitarović uputiti poruku i svim susjedima za nastavak dobrosusjedskih odnosa i zajedničko rješavanje otvorenih pitanja. "Uputit će poruku jugoistoku Europe gdje se Hrvatska stavlja na raspolaganje, nazovimo to tako, i bit će predvodnica i lider u tom dijelu Europe", ističe Pavić.

Među rekordnih 88 izaslanstava koje će nazočiti inauguraciji je i ukrajinsko, a Pavić kaže kako to što je predsjednik Ukrajine Petro Porošenko sam iskazao želju da dođe, s obzirom na okolnosti u kojima se našla njegova država, dovoljno govori.

Nakon inauguracije u palači Dverce bit će priređen i svečani ručak za visoke strane dužnosnike i tom će prigodom Grabar-Kitarović održati 22 bilateralna susreta, među njima i sa srbijanskim premijerom Aleksandrom Vučićem. Pavić kaže kako je to "svakako jedna poruka otvorenosti, poruka da se konačno može napraviti nešto veliko u odnosima dviju susjednih zemalja".

"Vjerujem da će biti iskorištena prilika da se barem načelno dotaknu neka pitanja koja već dugo egzistiraju i da se u najmanju ruku najavi nastavak dijaloga kako bi se ta pitanja riješila što prije", rekao je.

Komentirajte prvi

New Report

Close