‘Građani će prepoznati da Zagreb treba noviju, pošteniju i moderniju vlast’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 11. veljača 2013. u 15:52
Rajko Ostojić / Photo: Robert Anic/PIXSELL

‘S obzirom da sam ja kandidat svega šest tjedana, a neki su mjesecima i godinama, mislim da je ovo vrlo rana faza i rezultat je zbilja dobar.’

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika i aktualni ministar zdravlja Rajko Ostojić komentirao je danas medijska istraživanja prema kojima je njegov protukandidat Milan Bandić u značajnoj prednosti, rekavši kako je ovo još rana faza kampanje te da je do izbora daleko, a on osobno, u vremenu koje mu predstoji, pojasnit će svoj program. "S obzirom da sam ja kandidat svega šest tjedana, a neki su mjesecima i godinama, mislim da je ovo vrlo rana faza i rezultat je zbilja dobar", rekao je Ostojić novinarima na oblježavanju Svjetskog dana bolesnika.

Do izbora je još daleko, ustvrdio je dodavši kako ima puno vremena objasniti građanima ono što su oni pokazali u anketi, a to je da više od polovice njih misli kako Zagreb ide u lošem i krivom smjeru. "To su u biti vjesnici promjena. Apsolutno ne dvojim da će Zagrepčanke i Zagrepčani prepoznati da Zagreb treba noviju, pošteniju i moderniju vlast", ustvrdio je Ostojić obećavši kako tijekom kampanje neće trošiti resurse Ministarstva zdravlja.

Komentirajući aferu koja potresa 16 zemalja EU u kojima je utvrđeno da je konjsko meso deklarirano i prodavano kao govedina, ministar zdravlja Rajko Ostojić je kazao kako zajedno s Ministarstvom poljoprivrede rade detaljnu analizu. "Inspekcija radi svoj posao i ne treba paničariti", poručio je. 

Ministar Ostojić osvrnuo se i na sanaciju bolnica ustvrdivši kako je i "ta stvar dovedena u red, a velika većina županija je već poslala dopis gdje svoje zdravstvene ustanove predaju državi". Sve se kreće sukladno akcijskom planu – prvo kliničke bolnice, a do kraja ovog i početka sljedećeg mjeseca i županijske bolnice, rekao je. "U Zakon o sanaciji ustanova se išlo definitivno stoga da ne bude daljnjeg generiranja dugova. Svi ravnatelji kliničkih bolnica razriješeni su upravo zbog dugova i čak tri ravnatelja županijskih bolnica razrješeni su zbog dugova na moj zahtjev", ponovio je Ostojić.

Komentirajte prvi

New Report

Close