Gotovo milijun kuna iz IPARD-a za lokalne akcijske grupe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. siječanj 2015. u 09:50
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 960 tisuća kuna lokalnim akcijskim grupama.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju isplatila je 960 tisuća kuna lokalnim akcijskim grupama za pripremu i provedbu strategija ruralnog razvoja, izvjestili su u srijedu iz Agencije.

Lokalnoj akcijskoj grupi (LAG) Karašica isplaćeno je 157,8 tisuća kuna, LAG-u Baranja 130,1 tisuću kuna, LAG-u Laura 69,3 tisuće kuna, LAG-u Krka 29,6 tisuća kuna, LAG-u Adrion 70,5 tisuća kuna, LAG-u Marinianis 78,8 tisuća kuna, LAG-u Srijem 135,2 tisuće kuna, LAG-u Šumanovci 54,6 tisuća kuna, LAG-u Petrova Gora 55 tisuća una, LAG-u Međimurski doli i bregi 62,7 tisuća kuna, a LAG-u Zrinska gora-Turopolje 116,9 tisuća kuna.

Agencija je isplatila te iznose na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 "Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja".

LAG-ovima Europska unija sufinancira izradu studija za područje LAG-a, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike LAG-a, najam ureda i režijske troškove ureda LAG-a te uredsku i računalnu opremu, navode iz Agencije.

Također ističu kako su do sada sklopili ugovore o dodjeli sredstava iz IPARD programa za sufinanciranje 42 LAG-a u iznosu od 37,8 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close