Goste ćemo smještati i u kolibe od granja i pećine

Autor: Marija Crnjak , 12. lipanj 2017. u 21:59
Ministarstvo turizma mijenja pravilnik o vrstama objekata za robinzonski smještaj/Boris Ščitar/PIXSELL

Robinzonski turizam za samozapošljavanje.

Ministarstvo turizma predložilo je izmjene Pravilnika o razvrstavanju i kategorizaciji objekata koji bi po novom omogućili robinzonski smještaj u obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima i domaćinstvima.

Dosad su takvi oblici smještajne ponude bili mogući samo u ruralnim sredinama, i to putem registriranih tvrtki, odnosno ugostiteljskim objektima za smještaj, a navedene izmjene ovu bi smještajnu ponudu proširile na urbana područja i na ostale pružatelje usluga smještaja u turizmu, pojašnjavaju u Ministarstvu. Predloženim izmjenama mijenja se postojeća i uvodi se nova vrsta smještajne ponude u objektima za robinzonski smještaj, Objekt za robinzonski smještaj za tvrtke i Kamp odmorište, robinzonski smještaj za građane, domaćinstva i OPG-ove.

"Osim što će stvaranje dodatne i drugačije smještajne ponude ojačati konkurentnost destinacije, ovo će omogućiti pojedincima, domaćinstvima i OPG-ima ostvarivanje dodatnih prihoda od poslovanja te samozapošljavanje", istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli. Prema prijedlogu, objekti mogu biti smješteni u urbanim i ruralnim sredinama, s ili bez priključaka na infrastrukturne sustave. Smještaj se može pružati u šatorima, prostoru izrađenom od lokalnog i prirodnog materijala, starim  kućama od kamena ili drva, kolibama od trstike ili granja, pećine…ali ne i u kontejnerima ili mobilnim kućicama.

Komentirajte prvi

New Report

Close