Goran Marić: DUUDI postaje ministarstvo, ja ću vjerojatno biti na čelu

Autor: Poslovni.hr , 25. listopad 2016. u 12:42
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Izgleda da je Goran Marić ipak odustao od svoje ostavke koju je navodno podnio sinoć. Nakon sastanka u Vladi dogovoreno je da će dobiti ministarstvo s portfeljom.

Nakon cjelodnevnih spekulacija o tome je li dao ostavku ili ipak ostaje ministar novinarima se popodne obratio Goran Marić.

"Razgovarali smo o problemima i upravljanju imovinom i prethodna valda je pokazala neučinkovitosti u tom sekrtoru, te je odlučeno je da će se DUUDI transformirati u ministarstvo. Najvjerojatnije sa mnom na čelu. Ne trebam ja ministarstvo. Nisam najavio ostavku. Vlada nije željomat, ja nemam posebnih želja. Zbog važnosti tog resora DUUDI se transformira u ministarstvo koje će objediniti sve što obuhvaća imovinu. Imamo puno vidljive i nevidljive imovine nastojat ćemo da ta nevidljiva imovina ne bude nevidiljiva. Državna imovina se više neće prodavati na telefonskim sjednicama Vlade", rekao je Marić.

Podsjetimo, jutros se u medijima pojavila informacija da je Goran Marić sinoć je podnio ostavku na mjesto ministra u Vladi. Kao razlog ostavke naveo je da bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi.

Prilikom dolaska u Banske dvore svi ministri, kao i predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, redom su izjavljivali da ne znaju ništa o navodnoj Marićevoj ostavci. 

Plenkovićje u utorak održao prvi sastanak sa svim ministrima svoje Vlade nakon njezina potvrđivanja u Hrvatskom saboru, a najavio je da će prvo krenuti s organizacijskim aspektom rada Vlade i pripremom prve Vladine sjednice za četvrtak. Također je najavio vrlo skoru pripremu državnog proračuna za 2017. godinu.

Komentirajte prvi

New Report

Close