Goli otok, Muzil, Zlarin, Vjesnik, Željezara Sisak…traže se ideje i novac

Autor: Marija Crnjak , 31. srpanj 2014. u 16:26
Vjesnikov neboder. Photo: Davor Puklavec/PIXSELLDavor Puklavec/PIXSELL

Sto nekretnina obuhvaća 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta…

Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je poziv za akciju revitalizacije državne imovine „Projekti 100“, čime država stavlja 100 nekretnina na javni iskaz interesa, kako bi se stavile u funkciju i bile motor razvoja gospodarstva i jedinica lokalne samouprave. Sto nekretnina obuhvaća 20 milijuna kvadratnih metara površine, od neizgrađenog do izgrađenog građevnog zemljišta te objekata, i radi se u najvećem broju slučajeva o bivšim vojnim nekretninama.

Na popisu su među ostalog Kovčanje na Lošinju, Vila izvor na Plitvicama, Željezara Sisak, vile u Opatiji, Lovranu i Dubrovniku, bivša politička škola Kumrovec, potom Muzil i Hidrobaza u Puli koje bi trebale biti dio projekta Brijuni Rivijera. Popis obuhvaća i lokaciju Sacciorgiana Pula, bivši kažnjenički Goli otok, vojni kompleks Zlarin, data centar Deanovec, Vjesnik u Zagrebu, Duilovo u Splitu, bivše prognaničko naselje Rokovci.

Kako ističu u DUUDI-u, svi zainteresirani mogu iskazati interes, dati prijedloge i ideje za svaku od nekretnina, zaključno s 15. rujna, a nakon tog datuma ići će se u daljnu proceduru i organiziranje javnih natječaja za davanjem u zakup, najam, prodaju i druge varijante, sukladno zakonskim mogućnostima. Pozivaju stoga županije i općine, poslodavce i građane, od investitora do inovatora, da se obrate s idejama, mišljenjima i iskazom interesa za navedene nekretnine.

Danas je Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) oglasio prodaju 100-postotnog udjela u brodogradilištu 3. MAJ te Luke Vukovar. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa za kupnju 3.maja je 8. kolovoz, a za Luku Vukovar 1. rujna, stoji u objavi CERP-a.

Komentari (3)
Pogledajte sve

u svibnju:
javni-dug-skocio-na-72-bdp-a

Kako nas j’ebu.

Svaki mjesec zaduže Hrvatsku za 1.000.000.000,00 (miliarda) do 1.500.000.000,00 koje neće moći niko nikada vratiti.

1.250.000.000,00 EURA !

9.000.000.000,00 KUNA !

Jesmo li jućer imali sreće , jer su nas zadužili samo za 1.250.000.000,00 ?

Kamate samo 4 % ?

Koliko ima u Hrvatskoj tvrtki koje godišnje zarade 4 % ?

Zatvaraju tvrtke zbog viška 12 kuna u blagajni a njih niko ne zatvara zbog miliardi koje dižu a svjesni su da ih neće moći vratiti ?

Očekujem da će cijela Kukuriku Vlada završiti u Remetincu.

Jethro :
“Neće nitko završiti u remetincu.
podnijet će se tužba za sklapanje zelenaškog ugovora, jer je rh u krajnjoj nuždi, maloumna i zavedena, lakomisleno posudila toliki novac.
isti će se raskinuti a ako bude oštećenih, neka se tuže.
na to igramo.”

http://www.poslovni.hr/forum/tema/javni-dug-skocio-na-72-bdp-a-31990 [poslovni.hr]

@ Jethro,

vidiš , ipak ih je strah da će ih stići ruka pravde za zlodjela.

Zato i prodaju Goli otok.

kanabis, da ne misliš da bi on mogao postati dom za neke političare???

Imaš pravo, vidiš da su već sada krenuli na privikavanje po državnim objektima duž obale gdje imaju i oružanu pratnju. Sve se poklapa.

Ja imam ideju za goli otok [emo_smijeh]

New Report

Close