Golf park Dubrovnik prijavit će se na Vladinu listu strateških projekata

Autor: Marija Crnjak , 27. prosinac 2012. u 22:00
U golf resort smo dosad uložili 100 mil. eura i nema smisla da odustanemo, kaže Maja Frenkel, predstavnica investitora

Radovi bi mogli krenuti krajem 2013.

Izraelski ulagač Aaron Frenkel svoj projekt Golf park Dubrovnik planira prijaviti na Vladinu listu strateških investicija čim se donese Zakon o strateškim investicijama najavljen za početak iduće godine.

Ako ga Vlada prihvati, a investitor ističe da za to ima sve potrebne uvjete, projekt vrijedan oko milijardu eura u idealnim uvijetima ishođenja dozvola u građevinsku fazu mogao bi krenuti krajem iduće godine. Za šest godina bio bi potpuno dovršen, imao bi osim golfa i javnih sportskih sadržaja i dva hotela te vile, s ukupno 1200 kreveta. Projekt bi u građevinskoj fazi zaposlio oko 1500 ljudi, u resortu bi bilo otvoreno oko tisuću radnih mjesta, istaknuli su u četvrtak Maja Frenkel, predstavnica investitora, te Ivan Kusalić, prokurist tvrtke Razvoj Golf. Projekt je predstavljen povodom početka javne rasprave o Studiji utjecaja projekta na okoliš, koju je nedavno prihvatilo Ministarstvo zaštite okoliša.

Ohrabreni zelenim svjetlom koje su time dobili iz Vlade, investitori se nadaju da će se ovog puta projekt golf na Srđu pokrenuti s mrtve točke, nakon šest godina borbe s administracijom. "Ušli smo u projekt kad su bila definirana sva pravila igre koja su se od tad mijenjala nekoliko puta, i mi smo se šest godina bavili urbanizmom i pokušavali svoj masterplan uskladiti s planovima Dubrovačko-neretvanske županije", podsjetila je Maja Frenkel. Projekt je u međuvremenu izmijenjen, za 30 posto je smanjena izgrađenost, a povećan broj javnih sadržaja. Investitori tvrde da se objekti neće vidjeti iz Grada, te da golf resort nema veze s izgradnjom hidroelektrane Ombla.

Komentari (1)
Pogledajte sve

ima li što novog u vezi ovog projekta?

New Report

Close